THE SPORTS ECONOMIST

Ο ατζέντης του Σουαλιχό Μεϊτέ στο SPORT24: "Είναι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ, δεν έχει γίνει κουβέντα, τα λέμε σε 2-3 μήνες"

Ο ατζέντης του Σουαλιχό Μεϊτέ στο SPORT24: "Είναι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ, δεν έχει γίνει κουβέντα, τα λέμε σε 2-3 μήνες"
INTIME SPORTS / KONSTANTINOS BADOUNAS / 24MEDIA CREATIVE TEAM

Ευχαριστημένος από το κάθε τι που έχει συναντήσει στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο πατέρας και ατζέντης του Σουαλίχο Μεϊτέ, Καμέλ, δηλώνοντας όμως αρχικά άγνοια για οποιαδήποτε συζήτηση επαναδιαπραγμάτευσης του buy out του 30χρονου μέσου από την Μπενφίκα και παραπέμποντας τα ουσιαστικά αναφορικά με την παραμονή του στην Τούμπα (κοντά) στο τέλος της σεζόν.

Τα τσεκαρίσματα που περνούσαν, μονομερώς, από την πλευρά του ΠΑΟΚ ως προς τη διατήρηση και τη διαμόρφωση του αγωνιστικού τμήματος των επόμενων χρόνων, με τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων στην τρέχουσα, έγιναν.

Πρώτα και κύρια, η ανανέωση συμβολαίου του Ράζβαν Λουτσέσκου, ακολούθως αυτές (με χρονολογική σειρά) των Τόμας Μουργκ και Τάισον.

Τα επόμενα δεν επαφίενται αποκλειστικά δηλαδή στη διάθεση ενός και μόνο club, εν προκειμένω του Δικεφάλου. Έχουν να κάνουν με διαπραγμάτευση αναφορικά με τη δεδομένη, επίσης, επιθυμία των υπευθύνων του συλλόγου να κρατήσουν στην Τούμπα και τους δύο φετινούς δανεικούς, τον Σουαλίχο Μεϊτέ και τον Μάρκος Αντόνιο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτος και βάσει ρήτρας φαινομενικά πιο εφικτός, ο Γάλλος μέσος. Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ είναι το δικό του συμφωνημένο buy out από την Μπενφίκα.

Σε σχέση με τα 7 εκατ. (για το 70%) του Βραζιλιάνου, πιο ρεαλιστικό. Και πάλι όμως, δεδομένης της πρόσφατης πολιτικής των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, υπερβατικό.

Δημοσιοποιημένη η πρόθεση τουλάχιστον εκ μέρους του ΠΑΟΚ να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τους Λουζιτανούς ώστε να βρεθεί μια πιο συμφέρουσα φόρμουλα αγοράς του Μεϊτέ.

Δεν είναι εύκολο. Νωπή η αντίστοιχη περυσινή διαπραγμάτευση για τον – σε ανάλογο στάτους - Τιάγκο Ντάντας. Ποδοσφαιριστής νεαρότερος του Μεϊτέ, με τελείως διαφορετικές επαγγελματικές παραστάσεις και συμβόλαιο από αυτό του 30χρονου.

Και όμως οι "αετοί", το μόνο σκόντο που έκαναν – χωρίς η αλήθεια είναι ο ΠΑΟΚ μετά την πρώτη, ανοιξιάτικη, επαφή να δείχνει ζέση για να κρατήσει τον Ντάντας – ήταν να συγκεράσουν τις δύο ρήτρες που υπήρχαν (7 εκατ. ευρώ για το 100% και 4 εκατ. για το 50%), ζητώντας τελικά 3,5 εκατ. ευρώ συν 500.000 σε μπόνους για το 100% των δικαιωμάτων του Ντάντας.

Μοιάζει να συνιστά… τάξη μεγέθους, αναγωγικά, για το τι να περιμένει ο ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα, με τη φημολογούμενη επιδίωξη του Δικεφάλου να είναι να ρίξει το ποσό στα μισά. Πέραν αυτού βέβαια, υπάρχει και το… τρίτο μέρος στην όλη υπόθεση, η πλευρά δηλαδή του ποδοσφαιριστή.

Κι εδώ υπενθυμίζεται το περυσινό χρονολόγιο. Ο Μεϊτέ είχε ξεχωρίσει ως στόχος από τα τέλη της άνοιξης. Ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Διάστημα που απαιτήθηκε για να κάνει κι ο ίδιος το σεργιάνι του στην αγορά, αναζητώντας πρωταθλήματα καλύτερα, ανταγωνιστικότερα του ελληνικού, πιο κοντά στο δικό του αγωνιστικό ταβάνι.

Δεν τα βρήκε, ο ΠΑΟΚ περίμενε, διατήρησε την επαφή, τον έφερε στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

"Δεν γνωρίζουμε για συζητήσεις"

Παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Μεϊτέ εμφανίστηκε θετικός ερωτώμενος για το ενδεχόμενο επέκτασης της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Σοβαρό, σημαντικό, πρώτο κρατούμενο από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ούτε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ έκρυψε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών επαφών τους πως ο ερχομός στην Ελλάδα αποτελούσε προτεραιότητά τους.

Για το αν έγινε τέτοια η παραμονή, το SPORT24 επικοινώνησε με τον άνθρωπο που … εκ θέσεως μπορεί αρμοδιότερα να δώσει σχετικές απαντήσεις, τον πατέρα και ατζέντη του 30χρονου μέσου, Καμέλ.

Για όλα έσταζε μέλι. Δεύτερο, σημαντικό κρατούμενο. Με το τρίτο να συνίσταται στο ότι – όπως ουσιαστικά και ο γιος πελάτης του – παρέπεμψε τα σπουδαιότερα και ουσιαστικότερα στο τέλος (ή κοντά εκεί) της σεζόν.

"Ο Σου είναι πολύ ευχαριστημένος με όσα ζει στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι πολύ καλή, ο προπονητής φανταστικός, έχουν φοβερή σχέση. Προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις, αυτός και η οικογένειά του περνάνε ωραία στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που τον στενοχώρησε, ήταν αυτή η ιστορία με τα κλειστά γήπεδα, γιατί έτσι δεν μπορούν οι φίλαθλοι να βρίσκονται στις εξέδρες", τόνισε αρχικά ο πατέρας Μεϊτέ, προσθέτοντας για το… προκείμενο:

"Από την πλευρά μας, δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει κάποια κρούση, κάποια συζήτηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα για επαναδιαπραγμάτευση του buy out.

Και δεν το γνωρίζουμε από καμία από τις δύο πλευρές, οπότε υποθέτω πως ακόμη και αν έχει γίνει κάτι, δεν θα είναι ουσιαστικό. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι πως δεν έχουμε εμείς μπει σε αυτή τη διαδικασία των συζητήσεων.

Ο Σου έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Μπενφίκα (σ.σ. με απολαβές που ξεπερνάνε κατά τι το 1 εκατ. ευρώ, ποσό που στο τρέχον ρόστερ του Δικεφάλου εισπράττει μόνο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς).

Επαναλαμβάνω πως τα πάντα είναι πολύ ωραία γι’ αυτόν στον ΠΑΟΚ, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην εκτός γηπέδου καθημερινότητά του, αλλά έτσι κι αλλιώς θεωρούμε πως δεν είναι η συγκεκριμένη στιγμή κατάλληλη για τέτοιες συζητήσεις.

Ας περιμένουμε δύο, τρεις μήνες, να πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν, με πιο ξεκάθαρο τοπίο για την επίτευξη των στόχων της ομάδας και τότε τα λέμε. Και με τον ΠΑΟΚ και με την Μπενφίκα και με όλους εσάς".

Εν αναμονή λοιπόν.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ