ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Μπάσκετ, ποδόσφαιρο και πόλο, ευτυχισμένοι μαζί

Οι οικογένειες Παπαδάκη και Καλογερόπουλου
Οι οικογένειες Παπαδάκη και Καλογερόπουλου ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο του Ελληνικού συνωστίζεται ένας οικογενειακός αθλητικός συρφετός και ο Βασίλης Σκουντής βγάζει εν δήμω τα εν οίκω!

Aυτό είναι που λέμε οικογένεια Χωραφά. Η-για την ακρίβεια του πράγματος-οικογένειες Χωραφά! Σαββίδηδες Παπαδάκηδες, Καλογερόπουλοι και δεν συμμαζεύεται!

Πριν από είκοσι ημέρες, μεσούντος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη, όπου η Εθνική ομάδα των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο πολίστας της Βουλιαγμένης, Στάθης Καλογερόπουλος μου μαρτύρησε πως είναι ξάδερφος του διεθνούς μπασκετμπολίστα Κωνσταντίνου Παπαδάκη, ο οποίος πέρυσι αγωνίσθηκε στον Ηρακλή.

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο μου ήταν αυτό το tip, αλλά δεν είχα διανοηθεί τι κρυβόταν από πίσω και όταν το ανακάλυψα έχασκα σαν χάνος!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Η προίκα της Δέσποινας

Πρώτα απ’ όλα όπως κάθε οικογένεια που σέβεται τα ιερά και τα όσια της, στο σπίτι των Καλογερόπουλων υπάρχει και άλλο υδατοσφαιρικό σκουφάκι..

Αυτό ανήκει στην αδελφή του Στάθη, τη Δέσποινα, η οποία επίσης αγωνίζεται στη Βουλιαγμένη, πέρυσι έφερε στο σπίτι το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στο Σίμπενικ, τις προάλλες γύρισε με το χάλκινο από τη Νετάνια (Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19) και τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει άλλο ένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 στο Βελιγράδι!

Μιλάμε για γερή προίκα, όχι παίζουμε!

Δυο τα κρατούμενα λοιπόν, αλλά υπάρχουν ένα σωρό από δαύτα που τα παραθέτω με την ελπίδα πως δεν θα μου έχει ξεφύγει κάτι…

Παπαδάκης, αθλητής από σπίτι!

Ο Στάθης και η Δέσποινα λοιπόν είναι πρώτα ξαδέρφια με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη που είναι αθλητής από σπίτι!

Το εννοώ αυτό διότι ο πατέρας του διεθνούς γκαρντ είναι ο παλαίμαχος σέντερ μπακ Αλβέρτος Παπαδάκης, ο οποίος έπαιξε μεταξύ άλλων στον Απόλλωνα Σμύρνης και τώρα ακολουθεί καριέρα προπονητή.

Η μητέρα του, η Ξάνθω Σαββίδου, υπήρξε μπασκετμπολίστρια του Θριάμβου και μάλιστα κατέκτησε και τον τίτλο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, ενώ μαζί με μία από τις τέσσερις αδερφές της, τη Βίβιαν έπαιζαν στον Αθλητικό Σύλλογο Σουρμένων.

Η κουμπαριά του Γκάλη και οι Καλογερόπουλοι

Τον Αλβέρτο Παπαδάκη και την Ξάνθω Σαββίδη που πλέον έχουν χωρίσει τους πάντρεψε ο Νίκος Γκάλης πριν από περίπου 25 χρόνια στο Λαγονήσι!

Η αδελφή της Ξανθίππης, η Έλενα Σαββίδη, παντρεύτηκε τον (πατέρα του Στάθη και της Δέσποινας) Άρη Καλογερόπουλο ο οπαίος επίσης έπαιξε ποδόσφαιρο στις τοπικές κατηγορίες της Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Κώστας, ο επονομαζόμενος «Πρόβατο», ήταν μπασκετμπολίστας στα Σούρμενα και σε άλλες ομάδες.

Οι τρεις από τις τέσσερις αδελφές Σαββίδη είναι personal trainers, ενώ για είκοσι χρόνια είχαν μαζί με τα ξαδέρφια τους ένα πρότυπο γυμναστήριο στο Ελληνικό.

Το χασάπικο των αδελφών και οι ποντιακοί χοροί

Συν τοις άλλοις οι τέσσερις αδελφές συγκροτούν ένα κουαρτέτο και χορεύουν καταπληκτικό χασάπικο που το διδάχθηκαν από τους γονείς τους, άλλωστε ο πατέρας και παππούς Λευτέρης Σαββίδης υπήρξε δάσκαλος ποντιακών χορών στον Σύλλογο Ποντίων στα Σούρμενα και ήταν εκείνος ο οποίος κράτησε ενωμένη την οικογένεια.

Ποια είναι η πλάκα; Όλοι αυτοί και όλες αυτές μένουν μαζί!

«Ευτυχισμένοι μαζί», όπως τιτλοφορείται και το παλιό σίριαλ του ΜEGA: μένουν μαζί στο Ελληνικό σε ένα οικοδομικό τετράγωνο το οποίο εκτείνεται σε τρεις διαφορετικές οδούς και περιλαμβάνει έξι –επτά σπίτια και μια τεράστια αυλή με πισίνα και εκκλησάκι που διατίθεται για γάμους και βαπτίσεις!

Εκεί συναθροίζονται όλοι μαζί. Η εκεί, στο Ελληνικό, ή στη Σύρο όπου έχουν μια οικογενειακή επιχείρηση ενοικίασης καταλυμάτων!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ