ΣΤΗΛΕΣ

Κ.Ρονάλντο, ο νέος... Χριστόφορος Κολόμβος!

Κ.Ρονάλντο, ο νέος... Χριστόφορος Κολόμβος!
Ρονάλντο-Κεϊρός

Ο Κ.Κεϊρός κατηγόρησε τη Ρεάλ ότι θέλει να πάρει το Ρονάλντο, όπως η Ισπανία τον... Χ.Κολόμβο!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η πίεση, ενδέχεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης να προσφύγει στη FIFA για να καταγγείλει τη "βασίλισσα", ενώ ο άμεσος συνεργάτης του Σκωτσέζου τεχνικού, Κάρλος Κεϊρός, εξαπέλυσε ακόμα πιο σκληρή επίθεση απέναντι στους Μαδριλένους. Συγκεκριμένα, ο Κεϊρός συμπεριέλαβε την "περίπτωση Ρονάλντο" στην κόντρα Ισπανίας-Πορτογαλίας για το ποιά χώρα έχει υπό την κυριαρχία της στην περιοχή Ολιβένσα, ενώ υποστήριξε πως η προσπάθεια αρπαγής του 23χρονου άσου από τη Ρέαλ θυμίζει την επιχείρηση "αρπαγής" του... Χριστόφορου Κολόμβου από του γείτονες Ισπανούς!

"Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα γίνει ποτέ Ισπανός, Όπως και δεν θα πάρουν ποτέ πίσω την Ολιβένσα", τόνισε ο Κεϊρός στην πορτογαλική εφημερίδα "Jornal do Noticias", αναφερόμενος στην περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα ακριβώς Ισπανίας-Πορτογαλίας, ενώ αναφέρθηκε και στην 60χρονη δυναστεία των Φιλιπίνων, διάστημα στο οποίο η Πορτογαλία κυβερνιόταν από Ισπανούς βασιλείς πριν την αιματηρή επανάσταση του 1640.

"Έκαναν το ίδιο με τον Χριστόφορο Κολόμβο (οι δύο χώρες ερίζουν για το ποιά είναι η πατρίδα γέννησης του σπουδαίου θαλασσοπόρου), και τώρα θέλουν να πάρουν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ξέχασαν ήδη τί τους κάναμε στο παρελθόν; Δεν θα χάσουμε ποτέ την υπομονή μας. Όλα αυτά γίνονται για να χαλάσουν την ηρεμία της Εθνικής Πορτογαλίας, η οποία προετοιμάζεται για τα τελικά του Euro 2008.

Είμαι όμως πεπεισμένος ότι παρά την πίεση που δέχεται από τον ισπανικό αθλητικό Τύπο δεν θα δεχτεί να αλλάξει την εθνικότητά του. Πρόκειται πάντως για επίθεση που γίνεται βάση στρατηγικής και η Πορτογαλία θα έπρεπε να το είχε πάρει πολύ σοβαρά αυτό"



, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Κεϊρός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ