ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

H Premier League έριξε αυλαία με γκολ του Λίνγκαρντ επειδή έχουμε 2020

Manchester United's Jesse Lingard during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium in Leicester, England, Sunday, Feb 3, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Jesse Lingard during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium in Leicester, England, Sunday, Feb 3, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Φίλες και φίλοι, σκόραρε ο Τζέσι Λίνγκαρντ. Το καλεντάρι γράφει ακόμα 2020. Το τέλος του κόσμου είναι δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος μακριά. Πρώτοι εδώ.

Και το κακό ανέκδοτο που λέγεται 2020 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τι φωτιές της αποκάλυψης στην Αυστραλία, τι πανδημίες, τι πανούκλες, τι σκιές πολέμου στην χώρα μας, τι τσουνάμι ανεργίας στον ορίζοντα, βασικά ό,τι έχει να δώσει σε επίπεδο σεναρίου χολυγουντιανού end of days το δίνει. Δεν κάνει εκπτώσεις, δεν μας δίνει την «φτηνή» βερσιόν, δεν μας ξηγιέται light, με λιγότερες θερμίδες.

Είναι full fat το 2020, τίγκα στα λίπη, την υπερπαραγωγή. Και κάπου, έχουμε αρχίσει να λέμε ότι ίσως, ΙΣΩΣ, έχει δώσει ό,τι είναι να δώσει έστω και αν έχει ακόμα αρκετούς μήνες για να τρέξει. Η τελευταία όμως ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ, το τελευταίο της γκολ, η τελευταία της μεγάλη στιγμή, φαντάζει ως το πιο 2020 σκηνικό του 2020 μέχρι στιγμής. Διότι η Πρέμιερ Λιγκ στην τελευταία της μεγάλη στιγμή, είπε να σκίσει, να κάνει χίλια κομμάτια όλα τα πιθανά σενάρια, όλες τις λογικές εξελίξεις, όλους τους δυνατούς επιλόγους και να πει: ναι καλησπέρα, Πρέμιερ Λιγκ εδώ. Κλείνουμε την σεζόν με γκολ Τζέσι Λίνγκαρντ.

Και πριν πάμε στα του Τζέσι. Δεν μιλάμε για κάποιο γκολάκι της προβολής του πανικού, του σπρώχνω την μπάλα στα δίχτυα κατά λάθος με το κωλομέρι. Δεν μιλάμε καν για κάποια σουτ της προκοπής που τσίμπησε αλλαγή πορείας σε κάποια μπούτι και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα. Όχι. Μιλάμε για γκολ μεγάλου παίκτου, μιλάμε για τεμάχιο επιθετικού που είναι «μέσα» στην φάση 100%, που εντοπίζει την αδυναμία του τερματοφύλακα, παίζει το χαρτί του, παίρνει την παρτίδα και φεύγει με ταχύτητα και στυλ προς το τέρμα, σερβίροντας ωραίο πλασέ που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι. Σε κενή εστία; Σε κενή εστία.

Όλα τα παραπάνω από τον Τζέσι τον Λίνγκαρντ, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το απόλυτο ποδοσφαιρικό τίποτα. Άδικο; Ίσως. Υπερβολικό; Χαρακτηριστικό της εποχής. Αλλά όπως και να το δει κανείς, αυτό είναι το τωρινό στάτους του Τζέσι. Γκολ δεν δώνει, ασίστ δεν δώνει, ουσία δεν δώνει. Μισό λεπτό. Να το θέσουμε πιο σωστά. Αυτό ΗΤΑΝ το στάτους του Τζέσι Λίνγκαρντ. ΗΤΑΝ ο μίστερ ανούσιος. Πλέον ΕΙΝΑΙ ο μίστερ αυλαία της Premier League για την σεζόν 2019-2020. Είναι ο μίστερ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΚΟΛ της σεζόν 2019-2020, δύο τίτλοι που θέλοντας και μη τον περνούν στην σελίδα των στατιστικών της σεζόν, σε σημείο βιτρινάτο, σε σημείο που θα σκέφτεσαι σεζόν 20190-2020 και θα λες: «μια στιγμή. Αυτή δεν ήταν η σεζόν που ο Τζέσι ο Λίνγκαρντ σημείωσε το τελευταίο τεμάχιό της;»

Το καλύτερο δε ακόμα είναι πως ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως και χωρίς αμφιβολία θα σου απαντούν «άμπσο-φάκιν-λούτλι». Απολύτως δηλαδής που θα έλεγε φωναχτά και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος. Ε, με σχωρνάτε αλλα αν ΑΥΤΟ δεν είναι απόλυτα συμβατό με τον χαρακτήρα του 2020 τότε τι είναι; Όχι πείτε μου. Δεν είναι πλέον απόλυτα δικαιολογημένο να θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη χρονιά μας κάνει πλάκα;

Εκτός και αν θέλετε να πείτε ΠΥΡΗΝΙΚΑ ψέμματα και να δηλώσετε κοιτώντας ευθεία την κάμερα, ότι όταν είδατε τον Τζέσι να ετοιμάζεται να μπει μέσα για τα ψίχουλα χρόνου που είχαν μείνει στο πιάτο του Λέστερ – Μάνστερ Γιουνάη, ότι ΕΣΕΙΣ είχατε ΜΥΡΙΣΤΕΙ ότι ο από-μέσης-και-μπροστάς της ομάδας του Σόλσκιερ θα μπει και θα ματώσει δίχτυα με το ποδοσφαιρικό του γιαταγάνι. Ότι δηλαδή τον είδατε να περιμένει το οκ του διαιτητή για να πατήσει γκαζόν, με εκείνο το αχαρακτήριστο χνούδι στου πηγούνι και γυρίσατε στον διπλανό σας και είπατε «κοίτα που θα βάλει γκολ αυτός ρεη».

Επίσης και. Να σταθούμε λίγο σε αυτό. Στο χνούδι εννοώ. Σας ρωτώ. Τι ακριβώς ήθελε να πει ο ποιητής με αυταί τις τρίχαι; Δηλαδή ΕΝΑ ματς έμεινε ρε Τζέσι. Άσε την καλλιέργεια για μετά. Έπρεπε δηλαδής να μπεις μέσα με το χνούδι στο πηγούνι, λες και σε πήρανε από τα γυρίσματα του «η αδυσώπητη εκδίκηση του Φούμαντσου»;

Θα μου πείτε πως κολλάω σε λεπτομέρειες, όταν η ουσία είναι πως σκόραρε ο Τζέσι ο Λίνγκαρντ και θα αναγνωρίσω το δίκιο σας. Απλά επιτρέψετε μου να μένω σε αυτά. Διότι αν εστιάσω στο γκολ του Τζέσι, το τελευταίο ΞΑΝΑΛΕΩ της σεζόν 2019-2020 της Πρέμιερ Λιγκ, τότες θα πρέπει να αναγνωρίσω και να τονίσω το ΠΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ πίσω από αυτό το πολυσυζητημένο τεμάχιο:

Φίλες και φίλοι. Σκόραρε ο Τζέσι Λίνγκαρντ. Το καλεντάρι γράφει ακόμα 2020. Το τέλος του κόσμου είναι δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος μακριά. Πρώτοι εδώ. Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ