ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Γκραντ, το déjà vu του Διαμαντίδη

Γκραντ, το déjà vu του Διαμαντίδη
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη του στη EuroLeague και ο Βασίλης Σκουντής ανακατεύει τα έργα και τα λόγια του Τζέριαν Γκραντ, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του Αλεξ Ακερ, του Δημήτρη Διαμαντίδη, του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Πίνι Γκέρσον...

Πλάκα πλάκα την έχουν εσχάτως την τιμητική τους και έγιναν της... μοδός, τα αρραβωνιάσματα και οι γάμοι εντός, εκτός και τα επί τα αυτά του ΟΑΚΑ!

Τούτου δοθέντος στην παρούσα φάση, ο Παναθηναϊκός περισσότερο από προπονητή, έχει ανάγκη έναν ληξίαρχο για να τακτοποιεί τις οικογενειακές μερίδες!

Α ναι, του είναι χρειαζούμενος και ένας κοσμηματοπώλης για να πάρει τις παραγγελιές για τα μονόπετρα!!!

Το εννοώ αυτό διότι την Τετάρτη στην ανάπαυλα του αγώνα Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις ένας φίλαθλος γονάτισε, όπως το απαιτεί το έθιμο, στο παρκέ και έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, η οποία ασφαλώς την αποδέχθηκε ασμένως...

Η απειλή του Γιαννακόπουλου στον Τζέριαν Γκραντ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι πήρε τη σκυτάλη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος o οποίος δεν προειδοποίησε απλώς, αλλά απείλησε τον Τζέριαν Γκραντ ότι θα τον κρατήσει δεσμώτη στο ΟΑΚΑ… for many years!

E, τη λες και τρόπον τινά αρραβώνα αυτή την ανάρτηση στο Instagram, χώρια που έχει και νόημα, διότι στις 10 του περασμένου Ιουλίου όταν οι Πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του πρώην παίκτη του Προμηθέα Πατρών, καθιστούσαν σαφές ότι η συμφωνία αφορά μονάχα την τρέχουσα σεζόν, οπότε το γοργόν (της πρόωρης επέκτασης) και χάριν έχει!

Αυτά βεβαίως τα ξέρουν πολύ καλύτερα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και ο Εργκίν Αταμάν, αλλά σε κάθε περίπτωση ο λεγάμενος θαρρώ πως έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες και τις... συγκινήσεις που γέννησε στον κόσμο η απόκτηση του...

Η "μεταγραφή αεροδρομίου" και ο ουρανός... σφοντύλι!

Ο μεσαίος γιος του Χάρβεϊ Γκραντ δεν αποτέλεσε αυτό που λέμε «μεταγραφή αεροδρομίου», αλλά προφανώς επιφυλασσόταν να προκαλέσει μεταγενέστερο σαματά στην πίστα!

Και τον προκαλεί πολλώ λογιώ: με την αμυντική εγρήγορση, με το σκοράρισμα, με τα ριμπάουντ, με τις ασίστ, με τα κλεψίματα και εκτάκτως χθες με την εκκωφαντική τάπα του στον Τζέιλεν Σμιθ...

Πήγαινε ο Αμερικανός γκαρντ της Βίρτους Μπολόνια σεινάμενος κουνάμενος να πετύχει καλάθι με λέι απ και ο Γκραντ που καραδοκούσε, τού πήρε τα μέτρα και τον ανάγκασε να δει τον ουρανό σφοντύλι!

Πριν από λίγες ώρες ο Γιάννης Φιλέρης χαρακτήρισε τον Γκραντ «γιατρό» και δεν έχει άδικο...

Γιατρός δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, όπως αναφέρεται και σε ένα εδάφιο του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου!

Ο Διαμαντίδης και ο Ακερ

Απλώς εκτός από γιατρός, χθες ο 31χρονος γκαρντ έγινε και... ηλεκτρολόγος!

Η φάση με την τάπα του στον Σμιθ συνδέθηκε, όπως ήταν λογικό και αναπόφευκτο με την αντίστοιχη του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Αλεξ Ακερ στις 13 Ιουνίου του 2007.

Αυτή η ίδια τάπα έγινε σε ίδια φάση, στο ίδιο γήπεδο, στο ίδιο καλάθι και μάλιστα στο ίδιο (αριστερό) μέρος του ταμπλό!

Εκείνο το βράδυ, προϊόντος του τρίτου τελικού των playoffs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό ο Καστοριανός γκαρντ μούνταρε πάνω στον Καλιφορνέζο πρώην παίκτη των Πίστονς, ο οποίος ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό, κλέβοντας την μπάλα από τον Ραμούνας Σισκάουσκας και –κατά το κοινώς λεγόμενον-τού άλλαξε τα πετρέλαια!

Η φάση αυτή απέβη καθοριστική στη ροή του αγώνα και στον ρουν της ιστορίας, καθώς εντέλει ο Παναθηναϊκός γράπωσε τη νίκη στην παράταση με 86-85 και μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και την επιστροφή της σειράς στο ΟΑΚΑ, στέφθηκε πρωταθλητής.

"Εμφανίσθηκε από το πουθενά"

Έντεκα χρόνια αργότερα σε μια συνέντευξη του στο SPORT24 ο τότε παίκτης του Απόλλωνα Πατρών σχολιάζοντας την... άτυχη στιγμή του και το πώς έγινε... πόστερ, εξήγησε τι και πώς συνέβη.

"Προσπάθησα να καρφώσω από το πλάι, αντί να το επιδιώξω από το κέντρο και ο Διαμαντίδης εμφανίστηκε από το πουθενά και με έκοψε...

Δεν είχα δει πού ακριβώς βρισκόταν, πίστευα ότι ήταν μακριά μου και γι αυτό βρέθηκα σε δίλημμα, εάν έπρεπε να καρφώσω ή να αφήσω την μπάλα στο καλάθι με λέι απ.

Την τελευταία στιγμή σκέφτηκα ότι είμαι ένας dunker και έπρεπε να καρφώσω, αλλά ήρθε καταπάνω μου και μού έκανε μια απίστευτη τάπα".

Γκέρσον: "Ο ηλεκτρολόγος βίδωσε τις λάμπες"!

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα ο σεσημασμένος για τις ατάκες του (προπονητής του Ολυμπιακού) Πίνι Γκέρσον χάρισε στην πιάτσα άλλη μια από δαύτες...

Ρωτήθηκε ο Ισραηλινός προπονητής γι’ αυτή την καθοριστική φάση και είπε με το συνηθισμένο αγλαό ύφος του ότι "ο Διαμαντίδης απόψε έγινε ηλεκτρολόγος που ανέβηκε στη γσκάλα και βίδωσε τις λάμπες"!!!

Η πλάκα είναι ότι, όπως μού έχει εκμυστηρευθεί ο ίδιος ο Διαμαντίδης, όταν ήταν πιτσιρικάς, για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι πήγαινε και βοηθούσε έναν μεγαλύτερο ξάδερφο του που ήταν κανονικός ηλεκτρολόγος!

Η ατάκα του Γούντι Αλεν και οι τάπες του ΛεΜπρόν

Εδώ ταιριάζει και μια ατάκα του Γούντι Αλεν...

Τον ρώτησαν κάποτε εάν υπάρχει Θεός και ο Αμερικανός ηθοποιός έδωσε μια επική απάντηση...

"Πού να ξέρω εάν υπάρχει Θεός; Πάντως τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος σε όλη τη Νέα Υόρκη"!

Χθες που ήταν Παρασκευή, στο Μαρούσι ο ηλεκτρολόγος υπήρχε και μάλιστα βάραγε και βραδινές υπερωρίες!!!

Για να βάλω και μια πινελιά από το ΝΒΑ, μετά από εννέα χρόνια –στις 19 Ιουνίου του 2016- μετατάχθηκε σε ηλεκτρολόγο και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χάρη στην εκπάγλου καλλονής τάπα του (με το κόλλημα της μπάλας στο ταμπλό) στον Αντρέ Ιγκουοντάλα στη φάση που εν πολλοίς έκρινε τον έβδομο τελικό ανάμεσα στους Καβαλίερς και τους Γουόριορς.

Η πλάκα είναι ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2016, όταν οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Christmas Game της σεζόν 2016-17 επαναλήφθηκε δίκην déjà vu η ίδια φάση όχι βεβαίως στο Οκλαντ, αλλά στο Κλίβελαντ.

Wow!

Το στριπτίζ από τον Σλούκα και η κατάρα των Σίξερς

Παρεμπιπτόντως αυτός ο δόλιος ο Σμιθ θα πρέπει να συνειδητοποίησε ότι η χθεσινή μέρα δεν ήταν η τυχερή του..

Το εννοώ αυτό διότι σαν να μην έφτανε το... αστροπελέκι του Γκραντ, σε μια άλλη φάση ο Κώστας Σλούκας σε ένα μπάσιμο, τού κατέβασε άθελα του το σορτσάκι.

Με τέτοια τύχη που είχε, έπρεπε σήμερα το πρωί να αγοράσει ένα λαχείο από το αεροδρόμιο!

Μέχρι στιγμής ο Γκραντ αποτελεί την επιτομή της αξιοπιστίας και ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του υπό κατασκευήν Παναθηναϊκού.

Προφανώς τα ταλέντα που κουβάλησε από την Άγκυρα στο Μαρούσι κουμπώνουν με τις ανάγκες των Πράσινων, κυρίως αυτή την εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη το "Trust Τhe Process" τους, αρκεί βεβαίως η ευλογία να μην καταντήσει κατάρα, όπως συμβαίνει με τους Σίξερς που λάνσαραν αυτό το μότο.

Από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Γκραντ εμφανίσθηκε συνειδητοποιημένος και ήξερε τις ανάγκες της ομάδας και τον ρόλο τον οποίο πρέπει να παίξει...

"Κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα"

Το παραδέχθηκε κιόλας αυτό σε μια κουβέντα που άνοιξα μαζί του πριν από 19 ημέρες στην εκπομπή Pick N’ Roll της Cosmote TV, την επαύριον της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Νέο Φάληρο.

Ιδού λοιπόν πώς είχε σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ του...

"Είμαι ο τύπος που κάνει ό,τι χρειάζεται η ομάδα, παίζω όσο πιο σκληρά μπορώ, συνήθως μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων και είμαι υπερήφανος για αυτό. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά δύσκολη στους αντιπάλους. Ο Σλούκας, ο Χουάντσο, ο Λεσόρ, ο Κάιλ προσπαθούν να κάνουν την δουλειά, να τρέξουν τη επίθεση.

Σε ένα ματς μπορεί να χρειαστεί κάτι η ομάδα από μένα, σε ένα άλλο κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι σε κάθε ματς θα μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Οι ρόλοι αλλάζουν, αλλά θα είμαστε καλά όσο βελτιωνόμαστε ως ομάδα".

Η οικογένεια... Χωραφά!

Εκτιμώ ότι ο Γκραντ πρόλαβε τους συμπαίκτες του και βελτιώθηκε γρηγορότερα από αυτούς, χώρια που δεν έχει παρασυρθεί από τις συνήθειες του ΝΒΑ για να καλέσει ο ίδιος τάιμ άουτ, όπως είχε συμβεί στις 16 Ιανουαρίου του 2021, στον αγώνα Προμηθέας-ΑΕΚ.

Εάν συνεχίσει κιόλας το ίδιο βιολί και πάρει σάρκα και οστά η... απειλή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, βλέπω να καταφτάνει στην Αθήνα για να τον καμαρώσει όλη η οικογένεια... Χωραφά!

Αναφέρομαι και στον πατέρα του τον Χάρβεϊ και στον θείο του τον τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ, Χόρας και στα δυο αδέρφια του, τον Τζερέι, o οποίος έχει φορέσει τις φανέλες της ΑΕΚ και του Προμηθέα και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τζέραμι που διαπρέπει στο ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς.

Τα 0/12 τρίποντα του Ναν

Την ημέρα που φιλοξένησα τον Γκραντ, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέντρικ Ναν, με τον οποίο ο Τζέριαν δεν είχε παρτίδες κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στο ΝΒΑ.

Τον ρώτησα για τον τότε μέλλοντα συμπαίκτη του και ιδού η απάντηση του...

«Τον ξέρω, είναι τρομερός σκόρερ και κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν τέτοιο παίκτη. Θα είναι εξαιρετική προσθήκη για τη ομάδα, μόλις έρθει και μπει στον ρόλο του και πώς να παίζει μαζί μας. Ένας τέτοιος παίκτης σε όποια θέση κι αν παίζει, κάνει καλύτερη την ομάδα».

Αυτός ο τρομερός σκόρερ πάντως μέχρι στιγμής δεν σημαδεύει ούτε... βαλσαμωμένο πουλί από τα 6μ.75, αν και στο ΝΒΑ σούταρε από πιο μακρινή απόσταση.

Προφανώς ψάχνει (και φαντάζομαι ότι θα βρει) τα πατήματα του από τη γραμμή των τριών πόντων, από την οποία έχει αστοχήσει και στα 12 σουτ που επιχείρησε: 0/5 με την Αλμπα Βερολίνου, 0/2 με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, 0/2 με τον Αρη και 0.3 με τη Βίρτους Μπολόνια...

Όχι άλλο κάρβουνο, ρε Μήτογλου!

Με τα όργια που διαπράττει καθ’ εκάστην ο Ντίνος Μήτογλου απαξιώ (SIC) να ασχοληθώ για δυο λόγους...

Ο ένας είναι ότι ήδη τον έχω περιποιηθεί καταλλήλως και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά το ματς με την Μπασκόνια τόσο για την ατάκα του, όσο και για την πρεμούρα του Αταμάν όσο και για την πρεμούρα του Αταμάν και μετά την άλωση του Βερολίνου, οπότε νισάφι πια...

Όχι άλλο κάρβουνο!!!

Ποιος είναι ο δεύτερος λόγος;

Ο τύπος δεν το έχει τερματίσει ακόμη, τουναντίον έχει τόση πείνα και τέτοια δίψα, ώστε (θα) συνεχίζει απτόητος και πάει από πίστα σε πίστα!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ