THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ: Η Μπενφίκα τσεκάρει Λιβάι Γκαρσία

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI

Ανθρωπος της Μπενφίκα βρέθηκε την Κυριακή στην Λεωφόρο για τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Λουζιτανοί παρακολουθούν τον εξτρέμ της ΑΕΚ και κρίνοντας από τη σοβαρότητα του ενδιαφέροντος, σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία.

Σημερινό δημοσίευμα έκανε λόγο για παρουσία scout μεγάλης πορτογαλικής ομάδας στο χτεσινοβραδινό (27/2) ντέρμπι της Λεωφόρου για χάρη του Λιβάι Γκαρσία. Το SPORT24 είναι σε θέση να γνωρίζει πως η ομάδα που παρακολούθησε, παρακολουθεί και θα συνεχίσει να κάνει, τον εξτρέμ της ΑΕΚ, είναι η Μπενφίκα.

Οι Λουζιτανοί έχουν καδραρισμένο τον Γκαρσία ουσιαστικά από τότε που έπαιζε στο Ισραήλ. Το τσεκάρισμά του συνεχίστηκε και αρχικά εντατικοποιήθηκε στο πρώτο διάστημα της εν Ελλάδι θητείας του μεσοεπιθετικού από το Τρινιντάντ, μετά -ειδικά στην αρχή της παρουσίας του Ζόρζε Ζεσούς στον πάγκο τους- κάμφθηκε, εσχάτως όμως, έχει "φουντώσει" ξανά.

Η πλευρά του Γκαρσία είναι απολύτως και από πρώτο χέρι ενήμερη για το ενδιαφέρον των "αετών", όπως φυσικά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, γνωρίζοντας επίσης πως από εδώ και πέρα τίθεται σε διαδικασία συνεχούς, ενδελεχούς τσεκαρίσματος ως το τέλος της σεζόν, αφού δεδομένα στην Μπενφίκα ακολουθεί... makeover το καλοκαίρι, με την αναζήτηση (μεταξύ άλλων) τουλάχιστον δύο ακραίων μεσοεπιθετικών.

Το οικονομικό σκέλος

Ανεξαρτήτως της έκβασης και της κατάληξης που θα έχει το σοβαρό ενδιαφέρον των Λουζιτανών για τον Γκαρσία, οι επιτελείς της Μπενφίκα είναι ενήμεροι και για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ (υπενθυμίζεται πως έχει το 60% των δικαιωμάτων του 25χρονου εξτρέμ, το υπόλοιπο 40% ανήκει ακόμη στην προηγούμενη ομάδα του, την Μπεϊτάρ), εκτιμώντας -σε αρχικό τουλάχιστον επίπεδο- πως ακόμη και το μίνιμουμ επίπεδο αυτών, τα 10 δηλαδή εκατομμύρια ευρώ, είναι πόσο εκτός πραγματικότητας Μπενφίκα.

Κάτι που πάντως έπεται, τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο. Σε πρώτο και αυτό που καταγράφεται είναι το υπαρκτό, χρόνιο και κατά τα φαινόμενα σοβαρό ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Λιβάι Γκαρσία.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΜΠΕΝΦΙΚΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ