Στο Αμστερνταμ με όλους τους Ολυμπιονίκες η Ελλάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Με το βλέμμα στραμμένο σε νέες μεγάλες διακρίσεις αναχώρησε το πρωί της Τρίτης για το Άμστερνταμ η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.
Η ελληνική κωπηλασία θα δώσει δυναμικό «παρών» στη μεγάλη διοργάνωση, , που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 24 έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου, με 12 αθλητές και αθλήτριες να αποτελούν την ελληνική αποστολή και να διεκδικούν σημαντικές διακρίσεις απέναντι στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.
Στο σκιφ θα αγωνιστεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, ενώ στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ο επίσης ΟΛυμπιαονίκης και πρόσφατα Πρωταθλητής Ευρώπης Πέτρος Γκαϊδατζής. Στη δίκωπο θα αγωνιστούν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Ανδρέας Μπούρκας, ενώ στο διπλό σκιφ γυναικών η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Μηλένα Κοντού.
Στο τετραπλό σκιφ γυναικών την ελληνική βάρκα αποτελούν οι Χριστίνα Μπούρμπου, Ζωή Φίτσιου, Βάλια Λυκομήτρου και Ελένη Διαβάτη, ενώ στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών θα αγωνιστούν οι Γαβριέλα Λιόλιου και Λίλα Μουρατίδου.
Η ελληνική ομάδα ταξιδεύει στην Ολλανδία με σημαντική αγωνιστική εμπειρία και υψηλές προσδοκίες, έχοντας αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.
Την ελληνική αποστολή συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Άννα Ζαχαρίου και Δημήτρης Πέτρου, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης και ο φυσικοθεραπευτής Παύλος Γκίκας. Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Πολύμερος.
Οι προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών θα έχουν και τηλεοπτική κάλυψη, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους της κωπηλασίας να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για νέες επιτυχίες.