SPORTS TRAVEL

Oι συμμετοχές στο μίτινγκ με το όνομα του Κώστα Κεντέρη στη Μυτιλήνη

Περισσότεροι από 60 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Κεντέρεια», που διοργανώνει ο ΟΚΑ Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Δήμος Μυτιλήνης, την Κυριακή 23 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Το επίπεδο των αγώνων αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό, με έντονο συναγωνισμό στα 100 μέτρα ανδρών, όπου θα αγωνιστούν σπρίντερ με επιδόσεις κάτω από τα 10.30. Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα ξεχωρίζουν ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (10.23), ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (10.28) και ο Θοδωρής Βροντινός (10.34). Δυνατό «παρών» θα δώσουν επίσης ο Ελβετός Sike Irondi-Azu με 10.27 και ο Γερμανός Hagen Jonas με 10.41.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης θα αγωνιστεί και στα 200 μέτρα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο πρωταθλητή Kartal Deniz, ενώ στα 400 μέτρα ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Encu Kubilay και Βλαδίμηρος Ανδρεάδης.

Η Μαρία Μαγκούλια και η Μαρία Ραφαιλίδου θα δώσουν δυνατή μάχη στη σφαιροβολία γυναικών, με την πρώτη να προέρχεται από βολή στα 17,00 μ. στους αγώνες «Πέτρος Ακριβάκης» και τη δεύτερη να έχει πετύχει 16,04 μ. στη Λευκωσία, προσδοκώντας σε επίδοση καλύτερη από το 16,59 μ. που σημείωσε φέτος στην Παιανία και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Στα 3.000 μέτρα γυναικών ξεχωρίζει η συμμετοχή της Μυτιληνιάς Μαρία Κάσσου, ενώ στα 400 μέτρα γυναικών το ενδιαφέρον στρέφεται στις Αναστασία Ράπτη, που έτρεξε στη σεζόν με 54.83, και Αλεξία Παπαβασιλείου.

Στο μήκος ανδρών ξεχωρίζουν οι Τζέικομπ Χριστιανόπουλος και Αντρέας Αντωνακόπουλος.

Στα αγωνίσματα ταχύτητας των γυναικών, κορυφαία παρουσία αποτελεί η Άρτεμις Αναστασίου, με ατομικά ρεκόρ 11.38 στα 100 μ και 23.31 στα 200μ. Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστούν επίσης η Τουρκάλα πρωταθλήτρια Simay Ozciftci και η Στέλλα Μιχαηλίδου.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο YouTube.

Τα «Κεντέρεια» τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και της World Athletics και φέτος επιστρέφουν αναβαθμισμένα, έχοντας ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της World Athletics στην κατηγορία F – National Permit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ