Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20: Έκτη στο επί κοντώ η Παναγιώτου, 9ος ο Αλιβιζάτος

Την καλύτερη εμφάνιση έως τώρα από ελληνικής πλευράς πραγματοποίησε η Εβίνα Παναγιώτου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 στο Τάμπερε της Φινλανδίας.
Εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο άλμα επί κοντώ, έκανε η Εβίνα Παναγιώτου.
Η κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης Κ20 με 4.38, αψήφισε τους πόνους στην τραυματισμένη της φτέρνα, έσφιξε τα δόντια και έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ξεπερνώντας τα 4.15 που της έδωσαν την έκτη θέση στην κατάταξη.
Στα 17 του και λίγες μετά το χρυσό μετάλλιο στις Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, με ατομικό ρεκόρ 2.15, ο Χάρης Αλιβιζάτος πήρε γεύση και από τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας, Κ20, στο Τάμπερε. Και ήταν και πάλι εξαιρετικός, αν και μόλις ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία του αγώνα.
Ο Κεφαλλονίτης άλτης του ύψους, πήρε την 9η θέση με άλμα στα 2.13, σε έναν «γεμάτο» σε συμμετοχές (14) και ποιότητα – όοσν αφορά τη βάση του – τελικό (10 πέρασαν τουλάχιστον το 2.13) πρωινό αγώνα.
Ξεπέρασε τον εαυτό του και βρέθηκε στη 12η θέση στον αγώνα των 10.000 μ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης. Με χρόνο 44.18.59 βελτίωσε το ρεκόρ του στην απόσταση, που ήταν 44.45.46, και πήρε μια πολύ τιμητική θέση. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Σάλτης που στόχευε ψηλότερα, ακυρώθηκε και δεν τερμάτισε στον αγώνα.