ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Acropolis Swim Open: Πρεμιέρα με 8 πανελλήνια ρεκόρ και όρια για Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η πρώτη μέρα στο Acropolis Swim Open 2026 τα είχε όλα με οκτώ πανελλήνια ρεκόρ και πολλές προκρίσεις στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Την φανταστική επίδοση του Απόστολου Σίσκου στα 200μ ύπτιο, καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο 1:54.12, πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών, νέων ανδρών, και όρια για την παρουσία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2026 στο Παρίσι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2027 στη Βουδαπέστη.

Την κατάρριψη μετά από 17 χρόνια του πανελλήνιου ρεκόρ γυναικών και νέων γυναικών της Ανδρομάχης (Μάνιας) Τασάκου με 1:08.16 στα 100μ πρόσθιο.

Σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Γυναικών από την Άρτεμις Βασιλάκη στα 1500μ ελεύθερο, 16:20.95, εισιτήρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2026 στο Παρίσι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2027 στη Βουδαπέστη.

Πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών στα 50μ πεταλούδα (26.44) από την Γεωργία Δαμασιώτη.

Ρεκόρ κορασίδων από την Νεφέλη Μπιλανάκου στα 100μ ελεύθερο με 55.86.

Ρεκόρ εφήβων από τον Χρήστο-Ιωάννη Διαμαντή που νίκησε με 24.00 στον τελικό β’ στα 50μ πεταλούδα, χρόνος που του έδωσε και το δικαίωμα να προκριθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Μόναχο.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο

Όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Παρίσι (10-16/8) από την Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ πεταλούδα.

Εισιτήριο για τη συμμετοχή του Στέργιου-Μάριου Μπίλα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2026 στο Παρίσι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2027 στη Βουδαπέστη με επίδοση 23.21 στα 50μ πεταλούδα.

Εισιτήριο για την παρουσία του Απόστολου Παπαστάμου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Παρίσι στα 400μ μικτή, με χρόνο 4:17.83.

Το όριο του Ευάγγελου-Εφραίμ Ντούμα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων με 1:01.18 στα 100μ πρόσθιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ