42ος ΑΜΑ: Η Νατάσσα Μποφίλιου θα τραγουδήσει στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης του Μαραθωνίου, το Σάββατο στο Μαραθώνα στις 12.30, θα αρχίσει η πορεία της φλόγας του αγώνα μεταφέροντας το φως των πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών του αθλητισμού.
Στη διαδρομή της, η φλόγα θα σταματήσει στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μνήμη του οποίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Εκεί, θα υποδεχθεί τους λαμπαδηδρόμους η ερμηνεύτρια, Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία τραγουδήσει τον “Λεβέντη” (μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, στίχοι: Νότης Περγιάλης) σε μια μουσική υπόκλιση στον ιστορικό βίο του αγωνιστή, βαλκανιονίκη, πολιτικού και γιατρού που ενσάρκωσε το ιδανικό της ειρήνης και της αξιοπρέπειας.
Ο εγγονός του, επίσης Γρηγόρης Λαμπράκης, θα είναι συνεπής στη θέση του πρώτου λαμπαδηδρόμου για πέμπτη φορά. Δίπλα του, θα βρίσκεται το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής λαμπαδηδρομίας, η παλιά πρωταθλήτρια του μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου Μάγδα Γαζέα, συνοδευόμενη από την κόρη της Βασιλική Αχτύπη.
“Θέλω να ευχαριστήσω το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για την τιμή που μου κάνει να είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη και την κόρη μου. Από το 2003, έκανα αυτή τη διαδρομή ως αθλήτρια και φέτος θα τρέξω κρατώντας τη φλόγα μαζί με το παιδί μου. Είναι ιδανική ευκαιρία να της “μεταλαμπαδεύσω” τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο αθλητισμός”, τόνισε η Μάγδα Γαζέα.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης (καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής) ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ που του δίνει την ευκαιρία να τρέξει ως πρώτος λαμπαδηδρόμος για να τιμήσει τη μνήμη του παππού του και επεσήμανε: “Ο Μαραθώνιος είναι από τα λίγα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας και με κάνουν να νιώθω υπερηφάνεια ως άνθρωπος του αθλητισμού και ως Έλληνας.
Δρομείς απ’ όλο τον κόσμο έρχονται εδώ για να συμμετάσχουν στο αγώνα που συμβολίζει την ειρήνη, την αλληλεγγύη και φυσικά τη χαρά του αθλητισμού. Ο Μαραθώνιος είναι η ανάσα οξυγόνου που χρειαζόμαστε με όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στην πατρίδα μας”.
Το βωμό θα ανάψει η πρωταθλήτρια των 800 μέτρων, Γεωργία Δεσπολλάρη, η οποία θα καλύψει τα τελευταία μέτρα της λαμπαδηδρομίας μαζί με τη διευθύντρια προσωπικού του ΟΠΑΠ, Αιμιλία Στελιάρου.
“Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα ανάψω βωμό και είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν έχεις κάθε μέρα αυτή την ευκαιρία και την τιμή. Αμέσως, μετά θα φύγω από το Μαραθώνα για το κέντρο της Αθήνας, επειδή θα αγωνιστώ στα 5 χλμ.. Θα κάνω ένα προπονητικό πεντάρι. Δηλαδή, εγώ θα κάνω τη μεγαλύτερη απόσταση απ’ όλους! Συνολικά, 47 χιλιόμετρα. Μόνο που τα 42 θα είναι με το αυτοκίνητο…”, είπε χαμογελώντας η 22χρονη πρωταθλήτρια.