SPORT24

Ο προπονητής της εθνικής Ρωσίας στον Sport24 Radio 103.3: "Η ομάδα που με εξέπληξε; Η δική μου"

Russia head coach Stanislav Cherchesov gestures during the quarterfinal match between Russia and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium, in Sochi, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Τσερτσέφοβ AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο προπονητής της εθνικής Ρωσίας, Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ, που οδήγησε την ομάδα του στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3. Το σχόλιό του για τη διοργάνωση, για το VAR, για το φαβορί του τελικού, τους παίκτες που ξεχώρισε και την ομάδα που τον εξέπληξε.

Η εθνική Ρωσίας έφτασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κροατία, στον αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Λίγοι περίμεναν την πορεία της αυτή, η οποία είχε καθοδηγητή τον Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ!

Ο 55χρονος τεχνικός φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Οι κουτσομπόληδες» με τους Βασίλη Τεμπέλη και Δημήτρη Σαμόλη, από την Αυστρία όπου έχει μεταβεί, λίγο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής του στο Μουντιάλ.

Ο άλλοτε προπονητής της Τέρεκ Γκρόζνι, της Ντινάμο Μόσχας και της Λέγκιας Βαρσοβίας μίλησε για την ομάδα που τον εξέπληξε, για τους παίκτες που ξεχώρισε, για τη διοργάνωση στη χώρα του, ενώ έχρισε φαβορί για τον τίτλο τη Γαλλία.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών. Το είχα πει από πριν ότι θα ήταν πολύ καλό. Με όσους έχω μιλήσει μου λένε ότι είναι εκπληκτικό και όχι μόνο για το θέαμα, αλλά και για τα γήπεδα. Ελπίζω να κλείσει ωραία».

Για την πορεία της Ρωσίας:

«Έχουμε νεαρούς παίκτες με καρδιά που έκαναν τρομερό τουρνουά. Τα δώσαμε όλα με την Κροατία, αλλά εν τέλει αποκλειστήκαμε».

Για τον τελικό, Γαλλία-Κροατία:

«Είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που υπάρχουν εκπλήξεις, η Γαλλία, όμως, είναι το φαβορί. Έχει καλύτερους παίκτες από το Βέλγιο και ήταν από τα φαβορί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Επίσης είχε και μία ημέρα περισσότερη για να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί».

Για το Video Assistant Referee:

«Έχει βοηθήσει τους διαιτητές. Το 95% των αποφάσεων ήταν σωστές, αλλά υπήρχαν κάποιες φορές που δεν εφαρμόστηκε, όπως στον αγώνα μας με την Κροατία για τα προημιτελικά».

Για την ομάδα που τον εξέπληξε:

«Η Ρωσία».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε:

«Ο Ακινφέεφ, ο Τζιούμπα, ο Εμπαπέ, ο Καντέ, ο Μόντριτς. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που ξεχώρισαν. Είναι δύσκολο να πούμε ποιος ήταν ο καλύτερος από όλους».

AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ