ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Στους Ολυμπιακούς Νέων η Κορακάκη

Στους Ολυμπιακούς Νέων η Κορακάκη

Τον πρώτο της μεγάλο στόχο στους προκριματικούς αγώνες που διεξάγονται στη Μόσχα πέτυχε η Άννα Κορακάκη που σφράγισε το εισιτήριο της για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Κίνα.

Εξαιρετικά ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Άννα Κορακάκη. Η 18χρονη αθλήτρια κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κίνα.

Οι προκριματικοί γίνονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αεροβόλων Όπλων που διεξάγεται μέχρι τις 6 Μαρτίου στη Μόσχα της Ρωσίας.

Το σκορ της Άννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων ήταν 376/400. Με υποδειγματική σταθερότητα στις βολές (93 94 93 96 = 376) πέτυχε τον αρχικό της στόχο που ήταν οι οκτώ κορυφαίες για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο τελικός ήταν η αφετηρία για μια θέση στην εξάδα που εξασφάλιζε την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Οι τελικοί της σκοποβολής είναι ψυχοφθόρα διαδικασία. Σε κάθε γύρο αποκλείεται ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων. Με τις πρώτες επιδόσεις της στον τελικό η Άννα Κορακάκη κατάφερα να μην είναι στις δύο πρώτες που αποκλείστηκαν! Πέτυχε την πρόκριση και το σκορ από εκεί και πέρα δεν είχε καμιά σημασία. Οι στόχοι της όμως δεν σταματούν εδώ.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου αγωνίζεται εκ νέου και θέλει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η Ιωάννα Παναγιώτου που με σκορ 350/400 κατέλαβε την 36η θέση. Οι δύο αθλήτριες θα αγωνιστούν ξανά στους Αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεθαύριο Κυριακή 2 Μαρτίου στο αγώνισμα του αεροβόλουπιστολιού νεανίδων (09:00) και στο νέο αγώνισμα 50 βολών (25+25) αεροβόλου πιστολιού (15:30).

Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι: Μαλγαρινός Κωνσταντίνος, Πιστόλι Ανδρών, Παπακανέλλου Δήμητρα, Πιστόλι Γυναικών, Γαμπιεράκης Γεώργιος, Πιστόλι Εφήβων, Θεοδώρου Σοφία, Τουφέκι Νεανίδων, οι προπονήτριες Μαρία Παπαδάκη και Ελένη Φωκά, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του Δ.Σ ΣΚΟΕ Νικόλαος Σαμιωτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ