ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρωταθλητές Ελλάδος Κλεάνθης και Τσικιρίδης

Πρωταθλητές Ελλάδος Κλεάνθης και Τσικιρίδης
Γάντια

Ο Κλεάνθης στα 57 κιλά και ο Τσικιρίδης στα 60 κιλά αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας

Ο Βασίλης Κλεάνθης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των 57 κ. Ο πυγμάχος της Παναχαϊκής νίκησε τον Αγγελο Σαρρή με 26-6 στα σημεία. Στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Χρήστος Σταυρόπουλος (ΕΑ Πατρών) και Βασίλης Σακώβ (ΓΝΟΝ Αρης).
" Αυτός ο τίτλος ήταν ο βασικός μου στόχος. Τον ήθελα ώστε να συμμετέχω στην εθνική ομάδα της χώρας μας. Για να φτάσω μέχρι εδώ έκανα πολύ προπόνηση καθώς οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου", τόνισε ο πρωταθλητής των 57 κ.

Στα 60 κ. πρώτευσε ο Αρτούρ Τσικιρίδης (KWON Αχαρνών). Νίκησε τον Γεράσιμο Λεπενίτση (ΠΑΟ Κέρκυρας) με 17-7. Στην τρίτη θέση οι Λευτέρης Καβουριάδης (ΓΝΟΝ Αρης) και Κώστας Χαζαρίδης (Ηρακλής Αγ. Αναργύρων).

" Είναι ο πρώτος μου τίτλος στους άνδρες και τον κατέκτησα στα 18. Τον αφιερώνω στον πατέρα μου και προπονητή μου, Στέργιο. Η νίκη του ανήκει", υπογράμμισε ο 18χρονος.

" Η επιτυχία αυτών των αγώνων είναι η συμμετοχή πολύ καλών πυγμάχων που έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα επιλογής αρκετών από αυτούς προκειμένου να στηρίξουν τη εθνική μας ομάδα στους μεγάλους διεθνείς αγώνες του 2010. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, τη δημοτική αρχή, τον Σύλλογο Μίνωα Ηρακλείου και, ιδιαίτερα, τους προπονητές του σωματείου, τους αδελφούς Γιαννακόπουλους για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Περικλής Τρικαλιώτης.

* Το δικό τους χρώμα έδωσαν αυτές τις ημέρες στο Παγκρήτιο Στάδιο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από τους τοπικούς συνδέσμους. Ντυμένοι στα πράσινα και τα κίτρινα στήριξαν, μέσα σε αθλητικό πλαίσιο, τους πυγμάχους των συλλόγων τους.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ