ΠΥΓΜΑΧΙΑ

O Rocky είναι Έλληνας

O Rocky είναι Έλληνας
New Image

Η Ελλάδα διεκδικεί τον δικό της Rocky Balboa. Η απίστευτη πορεία του παγκόσμιου πρωταθλητή Μάικλ Κατσίδη

Ο εξ Αυστραλίας ορμώμενος 26χρονος ομογενής πυγμάχος κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία ελαφρών βαρών νικώντας μέσα στο σπίτι του τον Άγγλο Γκρέιαμ Ερλ.
Η συγκλονιστική αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Γουέμπλεϊ Αρίνα" μεταδόθηκε ζωντανά από το ΙΤV. Ο "Rocky" Κατσίδης όπως αποκαλείται, δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο του, αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει στον 5ο γύρο. Παράλληλα διεύρυνε το ρεκόρ νικών του σε 22-0. Στο τέλος της σπουδαίας νίκης πανηγύρισε κραδαίνοντας την ελληνική αλλά και την αυστραλιανή σημαία.

Ο Κατσίδης συνηθίζει να φορά μία αρχαιοελληνική περικεφαλαία εισερχόμενος στο ρινγκ δείγμα της αγάπης του για τον τόπο που κατάγεται και στον οποίο όποιο όπως έχει δηλώσει θα ήθελε να εγκαταστασταθεί μόνιμα. Οι ρίζες του είναι από ένα μικρό χωριό κοντά στον Όλυμπο που ονομάζεται Αετοράκι, ενώ το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ έχασε για έναν πόντο το χάλκινο μετάλλιο.

Η αθλητική ανέλιξη μόνο εύκολη δεν ήταν για τον Κατσίδη που λίγο έλειψε πριν από μερικά χρόνια να τινάξει την καριέρα του στον αέρα. Ο "Rocky" μπλέχθηκε σε καυγά και στην προσπάθεια του για αυτοάμυνα έσπασε το σαγόνι ενός νεαρού. Αυτή η ενέργεια του τον έστειλε στη φυλακή για οχτώ μήνες, έξι εκ των οποίων στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Μπρίσμπεϊν.

" Ήταν δύσκολα στη φυλακή ειδικά εκείνους τους έξι μήνες, όμως κατάφερα να αξιοποιήσω σωστά τον χρόνο μου και να μη λυγίσω" δηλώνει ο Κατσίδης στον οποίο λόγο αργότερα δεν εκδόθηκε βίζα στις ΗΠΑ για να πυγμαχήσει.

Μαθημένος στα δύσκολα, o "Rocky" είναι έτοιμος να γράψει νέες ραψωδίες στην αθλητική του ανέλκυση. Θα τον νικήσει κανείς; Για την ώρα ψάχνει αντίπαλο...








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ