ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Mάχη με το θάνατο ο Μοχάμεντ Άλι

Mάχη με το θάνατο ο Μοχάμεντ Άλι
Μοχάμεντ Άλι

Mάχη με το θάνατο δίνει ο Μοχάμεντ Άλι που σήμερα έχει τα γενέθλια του!

Η κατάσταση της υγείας του,ο οποίος πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον παρουσιάζει ταχύτατη επιδείνωση τις τελευταίες εβδομάδες και οι γιατροί σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά
Για την κατάσταση του σπουδαιότερου πυγμάχου στην επαγγελματική ιστορία, μίλησε ο επί 40 συναπτά έτη φίλος του και πρώην μάνατζερ του Τζιν Κιλρόι:

"Αυτό που χρειάζεται τώρα δεν είναι ιατρική φροντίδα, αλλά τις προσευχές μας. Όταν τον είδα, ήθελα να κλάψω. Έμοιαζε σαν χαμένος και πολύ αδύναμος. Με εξαγρίωσε το γεγονός ότι τον περιφέρουν από εδώ και από κει, όταν θα έπρεπε να βρίσκεται σπίτι και να ξεκουράζεται".

Το 1964 ο Κάσιους Κλέι (το πραγματικό του όνομα) έκανε το "μπαμ" στην καριέρα του νικώντας τον Σόνι Λίστον, ο οποίος και ήταν ανίκητος μέχρι τότε.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε πως ασπάζεται το Ισλάμ, αλλάζοντας το όνομα του σε Μοχάμεντ Άλι. Το χτύπημα από τη νόσο Πάρκινσον ήρθε για τον Άλι το 1985.

Η τελευταία φορά που ο 65χρονος πλέον πρώην αστέρας της πυγμαχίας έτυχε διεθνούς προσοχής και δημοσιότητας ήταν όταν συμμετείχε ως μέλος στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από την Νέα Υόρκη.

Τότε τον είχαν προσεγγίσει λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε σε τρία δισεκατομμύρια τηλεθεατές, όταν άναψε τον ολυμπιακό βωμό στην Ατλάντα το 1996, με τρεμάμενο χέρι.











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ