ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Διετής αποκλεισμός στον Σάικ

Διετής αποκλεισμός στον Σάικ
Αρναούτης-Τόρες

Διετής αποκλεισμός επιβλήθηκε στον Ομάρ Σάικ που είχε αρνηθεί να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS) απέκλεισε για δύο χρόνια τον αθλητή, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει δείγμα ούρων στο περυσινό εθνικό πρωτάθλημα ερασιτεχνών, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ της Αυστραλίας (ASADA).
Ο Σαϊκ, ήταν τότε 18 ετών, αρνήθηκε να δώσει δείγμα, ισχυριζόμενος ότι η έκθεση των γεννητικών οργάνων του σε ξένους αντιβαίνει στα μουσουλμανικά πιστεύω του. Το CAS ανακοίνωσε ότι δεν αμφισβητεί τους λόγους, για τους οποίους ο πυγμάχος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο, ωστόσο του επιβάλει ποινή, η οποία έχει ισχύ έως τον Σεπτέμβριο του 2008, επειδή οι κανονισμοί είναι ίδιοι για όλους.

" Η παροχή δειγμάτων ούρων κατ΄ αυτόν τον τρόπο είναι μια παγκόσμια πρακτική, η οποία εφαρμόζεται βάσει του κώδικα της WADA", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αιτιολογικό της απόφασης, το οποίο συμπληρώνει: " Είναι μια πρακτική, η οποία εφαρμόζεται στους αθλητές, ανεξάρτητα από το δόγμα ή τη θρησκεία τους. Είναι μια πρακτική, η οποία προφανώς έχει εφαρμοστεί σε αμέτρητους άλλους αθλητές, οι οποίοι συμβαίνει να είναι Μουσουλμάνοι, χωρίς κάποια τέτοια αντίρρηση".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ