ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Δεν δίνει επαγγελματική άδεια στον Φέρντιναντ το Βρετανικό Συμβούλιο Πυγμαχίας

Ex-footballer Rio Ferdinand poses for the media during a press conference at York Hall, London, Tuesday, Sept. 19, 2017. Former England and Manchester United defender Rio Ferdinand is looking to become a professional boxer. The 38-year-old Ferdinand will be trained by former WBC super-middleweight champion Richie Woodhall, who has worked with Britain's Olympic team. The retired soccer player's move into boxing is linked to a betting company renowned for stunts. (Dominic Lipinski/PA via AP)
Φέρντιναντ (Dominic Lipinski/PA via AP) AP

Το Συμβούλιο Πυγμαχίας αποφάσισε να μην εξετάσει την αίτηση του Ρίο Φέρντιναντ για έκδοση επαγγελματικής άδειας Πυγμαχίας, μια απόφαση που τον οδηγεί στο να κρεμάσει τα γάντια του.

Ο Ρίο Φέρντιναντ εδώ και 3 χρόνια έχει αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με την ΚΠΡ να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη χρονιά 2014-2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε πως ασχολείται με το μποξ προσπαθώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του, προκαλώντας μάλιστα σε αγώνα μεγάλους πυγμάχους όπως τον Τόνι Μπέλιου, τον Ντέιβιντ Χέι και τον Άνθονι Τζόσουα.

Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση για έκδοση επαγγελματικής άδειας πυγμαχίας, με το Βρετανικό Συμβούλιο να αποφασίζει να μην την εξετάσει.

Ο Φέρντιναντ, με δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, δήλωσε απογοητευμένος από αυτήν την εξέλιξη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι θα κρεμάσει τα γάντια του. Αναλυτικότερα: "Κάνοντας προπονήσεις 4 με 5 φορές την εβδομάδα έχοντας στόχο να καταφέρω να αποκτήσω επαγγελματική άδεια πυγμαχίας, θέλω με βαριά καρδιά να ανακοινώσω ότι κρεμάω τα γάντια μου. Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν αισθάνθηκα καλύτερα ψυχικά ή σωματικά, έχω λάβει επιβεβαίωση ότι η αίτηση μου δεν αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο την παρούσα χρονική στιγμή".

Photo credits: (Dominic Lipinski/PA via AP)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ