ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Απεβίωσε ο Άντζελο Νταντί

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Άντζελο Νταντί ο προπονητής που απογείωσε το ταλέντο του Μοχάμεντ Άλι και άλλων 14 παγκόσμιων πρωταθλητών.

“Το να προπονείς πυγμάχους είναι σαν να ψαρεύεις ψάρια. Δεν είναι η δύναμη, είναι η τεχνική. Πρέπει να είσαι καλός και… εύκολος με τα ψάρια και να πορευτείς με ό,τι υπάρχει“, είπε κάποτε ο Άντζελο Νταντί, ο προπονητής του Μοχάμεντ Άλι, του Τζορτζ Φόρμαν και του Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ μεταξύ άλλων.

Ο Νταντί έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών και ο Μοχάμεντ Άλι είναι περισσότερο μόνος από ποτέ.

Το πραγματικό όνομα του ιταλικής καταγωγής Νταντί ήταν Άντζελο Μιρένα και γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια σε μια πολυμελή οικογένεια (σ.σ. το 8ο από τα εννέα παιδιά). Ντάντι ήταν το επίθετο που επινόησε ένας από τους αδερφούς του όταν ξεκίνησε να παίζει μποξ, καθώς οι αυστηροί καθολικοί γονείς των αδερφών Μιρένα αποδοκίμαζαν την επιλογή του γιου τους. Αργότερα το υιοθέτησε και ο Άντζελο.

Το όνομα του Νταντί συνδέθηκε για πάντα με εκείνο του Άλι. Ήταν πάντα ο άνθρωπος στη γωνιά του Άλι. Η συνεργασία τους ξεκίνησε από τον δεύτερο επαγγελματικό αγώνα του Άλι το 1960 μέχρι τον 61ο και τελευταίο αγώνα στην καριέρα του θρυλικού πυγμάχου το 1981.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ