ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Βλάχος: "Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον, θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες"

Ο προπονητής της Εθνικής πόλο, Θοδωρής Βλάχος
Ο προπονητής της Εθνικής πόλο, Θοδωρής Βλάχος PRINTSCREEN

Ο Θοδωρής Βλάχος αποθέωσε τους παίκτες του, που έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ούσα δεύτερη στο Πόλο των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο μακριά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά το γεγονός πως επρόκειτο για μία ανανεωμένη ομάδα.

Σε αυτό στάθηκε ο Θοδωρής Βλάχος με δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά το φινάλε του τελικού με τη Σερβία.

"Ποιος να το φανταζόταν αυτό; Όσο πιο μακριά φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Ζήσαμε για πρώτη φορά έναν τελικό, θέλαμε να τον κερδίσουμε. Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά στην αρχή κα ιστο τελείωμα. Δεχθήκαμε 13 γκολ, τα περισσότερα που δεχθήκαμε στο τουρνουά. Δείξαμε στη διάρκεια του τελικού πόσο θέλαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο, που κατακτά το χρυσό για δεύτερη σερί φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, δεν έχω λόγια. Τώρα που τελειώσαμε, έχουμε κάνει αρκετά πράγματα. Εκτός από το μετάλλιο, έχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε γράψει ιστορία, έχουμε κάνει νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα.

Είναι μεγάλες στιγμές. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μείνουν στην μνήμη μας. Θα μου μείνει για πάντα η απονομή που θα γίνει σε λίγο. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ύψιστη τιμή και περηφάνια. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον, είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Αυτή η ομάδα δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον. Πιστεύω θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Πιστεύω πως αυτοί που χάρηκαν κα νιώθουν περήφανοι για μας, θα έρθουν να μας δώσουν μια αγκαλιά στο αεροδρόμιο.

Ο Φιλίπ Φιλίποβιτς είναι κορυφαίος αθλητής, η Σερβία έδειξε πως είναι πιο έμπειρη να διαχειριστεί την πρόκριση στον τελικό. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους αθλητές μου. Έκλαψα στο βάθρο. Είναι τρομερό, είναι στιγμές που θα μείνουν στο μυαλό μου για πάντα, όπως όταν ανεβήκαμε στο βάθρο στο Καζάν. Είμαστε μαζί σχεδόν κάθε μέρα, έχουμε περάσει πάρα πολλά. Για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να φας τη σφαλιάρ ασου, για να καταξιωθείς. Η πιο δύσκολη στιγμή είναι αυτή του προημιτελικού, αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ