ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ελλάδα - Σερβία 10-13: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι διεθνείς της Εθνικής Πόλο των Ανδρών με τα μετάλλια
Οι διεθνείς της Εθνικής Πόλο των Ανδρών με τα μετάλλια PHOTO CREDITS: SPORTSIMAGES.GR

Οι ψυχάρες του Θοδωρή Βλάχου κοίταξαν στα μάτια το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Σερβία, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο με 10-13.

Η πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, αλλά είναι σίγουρο πως στις καρδιές όλων των Ελλήνων ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του το έχουν πάρει.

Οι ψυχάρες της Εθνικής κοίταξαν στα μάτια την κορυφαία ομάδα στον πλανήτη τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά λύγισαν στο τέλος με 10-13.

Το ματς: Η Εθνική ομάδα ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα αφού ο Σκουμπάκης σκόραρε στον παίκτη παραπάνω.

Η απάντηση των Σέρβων ήταν άμεση με τον Πιέτλοβιτς και τον Φιλίποβιτς να γυρίζουν το σκορ. Ο Κολόμβος από κοντά έφερε ξανά το ματς στα ίσα, αλλά στη συνέχεια οι Σέρβοι έτρεξαν επί μέρους 3-0 για να προηγηθούν με 5-2.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μείωσε σε 3-5, αλλά ο Γιάκσιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-6 της πρώτης περιόδου. Ο Γιάννης Φουντούλης με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 4-6, αλλά και ο Μάντιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων στους Σέρβους. Κάπου εκεί όμως η Εθνική άρχισε να βρίσκει ρυθμό μέσα από την άμυνα της και έτρεξε επί μέρους 3-0 για να φέρει το ματς στα ίσα. Βλαχόπουλος, Γκιουβέτσης και Παπαναστασίου.

Στη συνέχεια του οκταλέπτου οι άμυνες κυριάρχησαν και από εκεί που είχαμε καταιγισμό γκολ οι επιθέσεις δεν κατέληγαν στα δίχτυα. Τελικά, ο Πρλαΐνοβιτς με τέρμα στον παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 7-8 του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Μάντιτς σκόραρε για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στη Σερβία, όμως και πάλι η απάντηση ήταν άμεση με τον Μουρίκη να πετυχαίνει ένα από τα γνωστά του γκολ από τη θέση του φουνταριστού.

Το σουτ του Μίτροβιτς στην επόμενη φάση σταμάτησε στο δοκάρι και η Εθνική κέρδισε αποβολή. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ και ο Γιάννης Φουντούλης έφερε ξανά το ματς στα ίσα κάνοντας το 9-9.

Ωστόσο, ο Πρλαΐνοβιτς ήταν εκείνος που έβαλε ξανά μπροστά τους Σέρβους με 10-9 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Σκουμπάκης με το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι έκανε το 10-10, αλλά ξανά οι Σέρβοι βρήκαν τις λύσεις. Με επί μέρους 3-0 στο υπόλοιπο του παιχνιδιού έφτασαν στην νίκη με 13-10.

Ελλάδα - Σερβία 10-13

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

Photo Credits: Sportsimages.gr

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ