ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Βλάχος: "Οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν έστω και αν βρεθούν σε κακή μέρα"

Ο Θοδωρής Βλάχος στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ομάδας Πόλο
Ο Θοδωρής Βλάχος στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ομάδας Πόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της Εθνικής Πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μετά τη νίκη επί της Γαλλίας τόνισε ότι οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν ακόμη και στις κακές τους μέρες.

Η Εθνική Πόλο των Ανδρών κέρδισε τη Γαλλία στα πέναλτι (17-14) στον προημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά κι έμεινε ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης στο Τόκιο, καθώς αν κερδίσει τον επόμενο αγώνα τότε θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της Εθνικής, Θοδωρής Βλάχος, τόνισε ότι είναι χαρούμενος για τη νίκη υποστηρίζοντας ότι οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν έστω και αν βρεθούν σε κακή μέρα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε στην νίκη. Οι παίκτες μου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι στο τέλος, ενώ έχαναν με 2-3 γκολ διαφορά. Οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν έστω και αν βρεθούν σε κακή μέρα. Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε αυτή την πρόκριση, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον ημιτελικό που είναι πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Είναι η πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα που δέχομαι επτά διαδοχικά γκολ μέσα σε ενάμιση οκτάλεπτο. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ (η Ελλάδα κέρδιζε με 7-4 στην αρχή του 2ου οκταλέπτου και βρέθηκε να χάνει με 10-7 λίγα λεπτά αργότερα)" ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Βούκανιτς, ο οποίος στο παρελθόν έχει παίξει πόλο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ τόνισε: "Χάσαμε γιατί δεν ξέρουμε να κερδίζουμε τις μεγάλες ομάδες. Φοβηθήκαμε. Η Ελλάδα είναι αναμφίβολα καλύτερη ομάδα από μας και διαθέτει πέντε – έξι σπουδαίους και έμπειρους παίκτες. Ακόμη και στην διαδικασία των πέναλτι οι Έλληνες ήταν εξαιρετικά έμπειροι. Έχουν βρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη θέση, σε αντίθεση με εμάς που δεν είχαμε τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο σημείο εκείνο".

ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: "ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ"

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών, τόνισε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βρίσκεται για ακόμη μία φορά στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Για το παιχνίδι απέναντι στους Γάλλους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Βέβαια θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους οι οποίοι, όχι μόνο απέναντι σε εμάς, αλλά καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά έδειξαν ένα ποιοτικό πρόσωπο.

Τα ψυχοφθόρα νοκ-άουτ παιχνίδια του προολυμπιακού τουρνουά βαρύνουν την ομάδα που έχει τον τίτλο του φαβορί και φαβορί ήμασταν εμείς. Προηγηθήκαμε με τρία γκολ διαφορά στις αρχές της δεύτερης περιόδου αλλά οι Γάλλοι γύρισαν το παιχνίδι και μετέφεραν την πίεση σε εμάς. Βρήκαμε όμως τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουμε. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ήμασταν πιο ψύχραιμοι και πιο τυχεροί.

Η νίκη αυτή μας δίνει το δικαίωμα να υλοποιήσουμε το στόχο για τον οποίον έχουμε έρθει στην Ολλανδία και να πάρουμε την πρόκριση, για μια ακόμη φορά, στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ακόμη κι αν χάσουμε στον ημιτελικό απέναντι στη Ρωσία, θα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον μικρό τελικό της Κυριακής.

Εδώ όμως πρέπει να βλέπεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κακά τα ψέματα από την αρχή της διοργάνωσης γι’ αυτό το παιχνίδι, απέναντι στην Ρωσία, ετοιμαζόμασταν. Θα μπορούσαμε να τους έχουμε αντιπάλους στο μικρό τελικό, τους βρίσκουμε όμως απέναντι μας στον ημιτελικό. Οι Ρώσοι έχουν μια πολύ καλή ομάδα αλλά θα δώσουμε όλη μας την ψυχή για να στείλουμε την Ελλάδα για μια ακόμη φορά στην μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ