ΠΟΛΟ

Την Τετάρτη με την Ποσίλιπο ο Πανιώνιος

Την Τετάρτη με την Ποσίλιπο ο Πανιώνιος
Λούδης

Στην Ιταλία βρίσκεται η αποστολή του Πανιωνίου που την Τετάρτη (21:30) θα αντιμετωπίσει την Ποσίλιπο

Πρόκειται για μία πολύ δυνατή αντίπαλο αλλά ο Κώστας Λούδης είναι αισιόδοξος ότι η ομάδα του που δεν έχει απουσίες ενόψει του κρίσιμου αγώνα, θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στη Νάπολι που θα της δώσει το δικαίωμα να πάρει την πρόκριση για τους ημιτελικούς στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης.
Ποια είναι η Ποσίλιπο
Η Ποζίλιπο κυριάρχησε για αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, κατακτώντας τρεις φορές την Ευρωλίγκα το 1997, το 1998, και 2005 (με τον Χρήστο Αφρουδάκη στη σύνθεσή της), δύο το Κύπελλο Κυπελλούχων (1988, 2003) και μία το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Εντός συνόρων, έχει κατακτήσει έντεκα Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Την τελευταία τριετία λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι σε καθοδική πορεία γι' αυτό και αποκλείστηκε φέτος στη Β' προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, όταν τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο του Ντούισμπουργκ και "υποβιβάστηκε" στο LEN Trophy.

Στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, δεν είχε πρόβλημα να περάσει στους "16" (τερμάτισε πρώτη στον όμιλο που φιλοξένησε) και στη συνέχεια να αποκλείσει την κροατική Πριμόριε Ριέκα, την οποία νίκησε 12-6 στη Νάπολη και γνώρισε ανώδυνη ήττα 10-9 στη ρεβάνς.

Προπονητής της είναι η πολιά δόξα της ομάδας και του ιταλικού πόλο, Κάρλο Σίλιπο, ενώ από το ισχυρό ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Μαυροβούνιοι πρωταθλητές Ευρώπης, Νίκολα Γιάνοβιτς και Μπόρις Ζλόκοβιτς, οι διεθνείς Ιταλοί Αντρέα Σκότι Γκαλέτα, Φαμπρίτσιο Μπουονοκόρε και Βαλεντίνο Γκάλο, καθώς και ο βετεράνος (36 χρονών) Ούγγρος Ζολτ Βάργκα, "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ το 2000. Στο ιταλικό πρωτάθλημα, μετά από έντεκα αγωνιστικές, η ομάδα της Νάπολης βρίσκεται στην τρίτη θέση με 24 βαθμούς (οκτώ νίκες και τρεις ήττες).

Ο Πανιώνιος έπαιξε με την Ποζίλιπο και την περίοδο 2006-07, στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Η ιταλική ομάδα είχε επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια, 14-9 στη Νάπολι και 10-9 στη Νέα Σμύρνη.

Τα υπόλοιπα ματς της προημιτελικής φάσης:

17/1: Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
17/1: Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)-Χόνβεντ (Ουγγαρία)
18/1: Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Ζέγκεντ (Ουγγαρία)

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.

















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ