ΠΟΛΟ

Τέταρτη στο προολυμπιακό η Εθνική

Τέταρτη στο προολυμπιακό η Εθνική
Μωραϊτίδου

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική γυναικών, που ηττήθηκε με 11-10 από την Ουγγαρία στον μικρό τελικό του προολυμπιακού

Το νικητήριο γκολ για την Πρωταθλήτρια κόσμου του 2005, σημείωσε η Πρίματζ, 11.1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου.
Ο Κούλης Ιωσηφίδης, χρησιμοποίησε και τις 11 παίκτριες που είχε στη διάθεση του (δεν έπαιξαν η τερματοφύλακας Τσουρή και η Λιόση, ελέω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού της χεριού).

Κορυφαία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η Εύη Μωραϊτίδου, που σκόραρε 4 φορές.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-2, 1-3

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 0-1, 2-0

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ουγγαρία (Γκόντοβα): Πρίματζ 4, Πέλε 2, Ντράβουτζ 2, Στίεμπερ, Σρζέμκο, Κιστελέκι

Ελλάδα (Ιωσηφίδης): Μωραϊτίδου 4, Οικονομοπούλου, Κοζομπόλη, Λαρά, Οικονομοπούλου, Τσουκαλά, Αντωνάκου

Ο Ομοσπονδιακός κόουτς, είπε μετά το τέλος του αγώνα: " Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Καταφέραμε και ελέγξαμε τον αγώνα, κόντρα σε μια πανίσχυρη ομάδα και να τον φέρουμε στα μέτρα μας. Η ατυχία και κάποια λάθος σφυρίγματα των διαιτητών, μας στέρησαν τη νίκη".

Η αρχηγός της Eθνικής, Βούλα Κοζομπόλη, τόνισε: " Δώσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς, ενώ χάναμε με τρία γκολ διαφορά, έστω και αν παίζαμε χωρίς την Κική (σ.σ. Λιόση), που για μας είναι σημαντική απώλεια, και να το πάμε στην παράταση. Ειδικά στο τέλος, όμως, οι διαιτητές ήταν απαράδεκτοι και μας έκοψαν τα πόδια με τα σφυρίγματα που έδωσαν".

"Αυτό που θέλαμε, να πάρουμε δηλαδή το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, το πετύχαμε. Πλέον, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε περισσότερο και να βελτιώσουμε τα λάθη μας, ειδικά στον παίκτη παραπάνω, που αποτελεί τη μόνιμη πληγή για μας

".

Η κορυφαία της Ελλάδας, Εύη Μωραϊτίδου, τόνισε: " Παλέψαμε μέχρι τέλος σήμερα, κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα. Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την εμφάνισή τους".

Τέλος, ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: " Κάναμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι παίξαμε χωρίς τη Λιόση. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, είχαμε πρόβλημα με τους διαιτητές. Αν παίζουμε έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Αυτή η ομάδα μπορεί να τους κερδίσει όλους".

Πρώτη η Ιταλία
Την πρώτη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά, κατέκτησε η Ιταλία, που επικράτησε με 10-9 της Ρωσίας, στον τελικό της διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης, αναδείχθηκε η Ιταλίδα Τόνια Ντι Μάριο.























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ