ΠΟΛΟ

Στη μάχη του LEN Trophy Ολυμπιακός-Εθνικός

Στη μάχη του LEN Trophy Ολυμπιακός-Εθνικός
Ολυμπιακός - ομαδική

Το Σάββατο μπαίνουν στη μάχη της φάσης των "8" του LEN Trophy Ολυμπιακός και Εθνικός

Οι "ερυθρόλευκες" υποδέχονται στις 17:00 την ισπανική ομάδα και αναμένεται να παρουσιαστούν ενισχυμένες μετά και την απόκτηση της Κινέζας φουνταριστού Σαν Γιάτινγκ.
Στόχος της ομάδας του Χάρη Παυλίδη είναι να πάρει μία νίκη με ικανοποιητική διαφορά ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η ρεβάνς στην Ισπανία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Όσο για την Μεντιτεράνι, είναι δεύτερη στο Πρωτάθλημα Ισπανίας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, με δέκα νίκες και μία ήττα από την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Σαμπαντέλ.

Στο LEN Trophy προκρίθηκε ως τρίτη από την Α' προκριματική φάση, όπου μάλιστα αντιμετώπισε στον όμιλο του Τσέχοφ τον Εθνικό, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 11-11. Στη Β΄ προκριματική φάση κατετάγη δεύτερη στον 4ο όμιλο, πίσω από την "οικοδέσποινα" Ντουναουτζβάρος και μπροστά από την ολλανδική Ντονκ Γκούντα, την οποία νίκησε 6-5 στο καθοριστικό ματς.

O προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού: " Για να πάρουμε την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης θα πρέπει να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας μας όχι μόνο αύριο αλλά και στον αγώνα ρεβάνς. Κατ' αρχάς καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και δεν θα πρέπει να έχουμε άγχος. Επίσης, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία μας στην αμυντική λειτουργία και στη σωστή επιθετική ανάπτυξη. Με σοβαρότητα, αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο μας είμαι σίγουρος ότι θα ελαχιστοποιηθούν και τα λάθη, τα οποία σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν".

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διάθεση που έχουν δείξει οι παίκτριές μου στις προπονήσεις και αυτό θα φανεί μέσα στην πισίνα. Με την προσθήκη μάλιστα της Σουν Γιατίνγ θα έχουμε περισσότερη δύναμη στα δύο μέτρα και θα απελευθερωθούν οι παίκτριες της περιφέρειας. Προανέφερα ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να γεμίσουν το κολυμβητήριο και να αποτελέσουν τον όγδοο παίκτη της ομάδας

".

Στο μεταξύ μετά την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού παρέθεσε γεύμα στην ομάδα στο JK στο Κολωνάκι. Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ, Γιάννης Λάμπρου αφού μετέφερε τις ευχές του προέδρου, Γιάννη Συγγελίδη για καλή επιτυχία στο αυριανό παιχνίδι είπε μεταξύ άλλων: " Χαίρομαι ιδιαίτερα που για το πολύ όμορφο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, όπως επίσης και για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινά, τεχνικό επιτελείο και αθλήτριες, στις προπονήσεις".

"Αυτά τα δύο στοιχεία αντικατοπτρίζονται και από τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα. Η διοίκηση θα στέκεται πάντα δίπλα σας, όπως και σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αυριανή αναμέτρηση ώστε να μπουν οι βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης

".

Η δύσκολη αποστολή του Εθνικού
Στη Ρωσία βρίσκεται η αποστολή της γυναικείας ομάδας του Εθνικού που στις 18:00 θα αντιμετωπίσει την Στουρμ Τσέχοφ.

Οι "κυανόλευκες" προέρχονται από την ήττα-σοκ στην Α1 κόντρα στη ΝΕΠ και είναι το αουτσάιντερ στη μάχη με τις Ρωσίδες και στόχος είναι έστω κι αν έρθει η ήττα για την ελληνική ομάδα, να περιοριστεί η διαφορά ώστε να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης μέσω της ρεβάνς που θα γίνει στον Πειραιά.

Η Στουρμ είναι αήττητη στη διοργάνωση αφού έφτασε ως τα προημιτελικά με απολογισμό εννέα νικών σε ισάριθμους αγώνες και αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στην Α' προκριματική φάση, πάλι στη Ρωσία, με τη Στουρμ Τσέχοφ να παίρνει σχετικά δύσκολα τη νίκη με 13-9.

Oι υπόλοιποι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών:

Ντουναουτζβάρος (Ουγγαρία)-Ορτίτζα Συρακουσών (Ιταλία)
Πόλαρ Μπερς (Ολλανδία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)




















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ