ΠΟΛΟ

Στη μάχη της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός-Εθνικός

Στη μάχη της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός-Εθνικός
Σάντα

Τις Γιάντραν εντός έδρα και Χόνβεντ εκτός, αντιμετωπίζουν Ολυμπιακός και Εθνικός, αντίστοιχα, για την Ευρωλίγκα

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, ξεκίνησαν καλά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με την ισοπαλία που πήραν στο Καζάν απέναντι στη Σίντεζ και πλέον έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρώτη τους νίκη, παρότι θα αγωνιστούν χωρίς τους οπαδούς τους. Στο πρώτο της ματς, η Πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου, γνώρισε την ήττα από την Μλάντοστ και μάλιστα εντός έδρας και είναι ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους" να την βγάλουν νωρίς, από το "παιχνίδι" της πρόκρισης.
Όσον αφορά στη Γιάντραν, πρόκειται για μία ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια τα πηγαίνει πολύ καλά και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2004 έπαιξε στον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου ηττήθηκε από τη Χόνβεντ. Πέρυσι αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας και στο LEN Trophy όπου συνέχισε, έμεινε εκτός διοργάνωσης από την Ντιναμό Μόσχας, την οποία βρήκε μπροστά της στη φάση των "16".

Φέτος, δείχνει να έχει ενισχυθεί, αφού πέρασε αήττητη στους ομίλους, νικώντας ακόμα και την Ποσίλιπο. Προπονητής της, είναι ο Πέταρ Πόρομπιτς, Πρωταθλητής κόσμου με τη Σερβία/Μαυροβούνιο το 2005 στο Μόντρεαλ. Πλέον ως τεχνικός και της Εθνικής Μαυροβουνίου, οδήγησε την ομάδα του στους Ολυμπιακούς του 2008. Από πλευράς παικτών ξεχωρίζουν οι Μάρκο Ελεζ, Αλεξάνταρ Ιβοβιτς, ο τερματοφύλακας Μίλος Στσεπάνοβιτς, ο Ολλανδός Ρίτσαρντ Φαν Εκ, αλλά και ο έμπειρος Βίσεσλαβ Σάριτς, που έχει περάσει και από τη χώρα μας, αγωνιζόμενος στον Ηρακλή και το Νηρέα.

Ντεμπούτο Στελλάτου στη Βουδαπέστη
Με λίγες πιθανότητες για νίκη, αλλά με μεγάλη θέληση για την έκπληξη, αναχώρησε η αποστολή του Εθνικού για τη Βουδαπέστη, όπου το βράδυ του Σαββάτου, θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Χόνβεντ.

Παρότι ο Νίκος Στελλάτος, θα είναι για πρώτη φορά φέτος στη διάθεση του Μάκη Βολτυράκη, οι ελπίδες των "κυανόλευκων" είναι λίγες, απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ουγγαρίας. Μετά την ήττα από τη Γιουγκ στο "Παπαστράτειο" την πρώτη αγωνιστική, ο Εθνικός πρέπει να πάρει έστω μία ισοπαλία στον αγώνα του Σαββάτου, για να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης.

Μετά την περυσινή μέτρια χρονιά (αποκλεισμός από το Final Four) και ήττα στους τελικούς του Πρωταθλήματος Ουγγαρίας από την Βάσας, η Χόνβεντ, δεν έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα και φέτος. Μετά τη λήξη του πρώτου γύρου στο Πρωτάθλημα, είναι τρίτη στη βαθμολογία, ενώ παρότι πέρασε αήττητη στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, παραχώρησε ισοπαλία στη Βάσας, στον "εμφύλιο". Η "τροπαιοθήκη" της είναι αρκετά εντυπωσιακή, αφού έχει κατακτήσει μία Ευρωλίγκα, το 2004, ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ την ίδια χρονιά, έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα Ουγγαρίας (από το 2001 έως και το 2006) και επτά κύπελλα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ιστβαν Κόβατς και στα αστέρια της συγκαταλέγονται οι Γκέργκελι Κις, Ατίλα Βάρι, Τάμας Μόλναρ, Μάρτον Ζίβος και ο τερματοφύλακας Ιστβαν Γκέργκελι.

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων:

Πρώτος Όμιλος
Ολυμπιακός-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο): 8/12
Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σίντεζ Καζάν (Ρωσία): 9/12
Βαθμολογία: (Σε 1 αγώνα): Μλάντοστ 3, Ολυμπιακός 1, Σίντεζ Καζάν 1, Γιάντραν 0

Δεύτερος Όμιλος
Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)-Μαρσέιγ (Γαλλία): 8/12
Προ Ρέκο (Ιταλία)-Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο): 8/12
Βαθμολογία (Σε 1 αγώνα): Προ Ρέκο 3, Πρίμορατς 3, Μαρσέιγ 0, Σπαρτάκ Βολγκ. 0

Τρίτος Όμιλος
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Βάσας (Ουγγαρία): 8/12
Χόνβεντ (Ουγγαρία)-Εθνικός: 8/12
Βαθμολογία (Σε 1 αγώνα): Γιουγκ Ντουμπρ. 3, Βάσας 1, Χόνβεντ 1, Εθνικός 0

Τέταρτος Όμιλος
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία): 8/12
Μπρέσια (Ιταλία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία): 8/12
Βαθμολογία (Σε 1 αγώνα): Παρτιζάν 3, Ποζίλιπο 3, Μπρέσια 0, Μπαρτσελονέτα 0































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ