ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός πόλο ανδρών: Άλωσε το Βελιγράδι νικώντας 12-9 την πανίσχυρη Μπέογκραντ

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς σε αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς σε αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης INTIME

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη επιτυχία στο Βελιγράδι επικρατώντας με 12-9 της Νόβι Μπέογκραντ και έκανε το "2 στα 2" στον 1ο όμιλο του LEN Champions League.

Μετά από το άνετο 20-9 στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας στην πρεμιέρα του στο LEN Champions League ο Ολυμπιακός συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, υποτάσσοντας με σκορ 12-9 την πολύ δυνατή Νόβι Μπέογκραντ στο Βελιγράδι.

Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου παρατάχτηκαν με αρκετές απουσίες αφού δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στους Τζούροβιτς, Δερβίση και Κολόμβο, όμως είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Γενηδουνιά που σταμάτησε στα 4 γκολ, με τους Φιλίποβιτς και Χρυσοσπάθη (από 3 γκολ έκαστος) να είναι άξιοι συμπαραστάτες του στην επίθεση και τον Μπίγιατς να είναι κέρβερος υπερασπιζόμενος την εστία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Μόνο στην αρχή του αγώνα οι Πειραιώτες βρέθηκαν να κυνηγούν όταν και έμειναν πίσω στο σκορ με 2-1, όμως έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με 4-2 και στο δεύτερο κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους παρότι πέτυχαν μόλις δύο γκολ (6-5).

Εκεί που κρίθηκε το ματς ήταν στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Γενηδουνιά να παίρνει στις πλάτες του την ομάδα του και να την οδηγεί σε ένα εντυπωσιακό σερί 4-0 και τον Μπίγιατς να έχει κατεβάσει ρολά στην άμυνα, για να φτάσουμε στο 10-5 υπέρ των ερυθρολεύκων λίγο πριν την τελική ευθεία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Σέρβοι, που έχουν στο ρόστερ τους και τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Άγγελο Βλαχόπουλο, έκαναν με τη σειρά τους ένα επιμέρους 4-0 και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας σε 10-9, όμως εκεί μίλησε η κλάση του Ολυμπιακού, με τους Φιλίποβιτς και Χρυσοσπάθη να βρίσκουν δίχτυα και να υπογράφουν μία τεράστια σε σημασία νίκη για την ελληνική ομάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 0-4, 4-2

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ (Βουγιασίνοβιτς): Πιέτλοβιτς, Ράντοβιτς, Μάντσιτς 1, Σουσιασβίλι 2, Βούσινιτς, Πιέτλοβιτς Ν. 2,Γκογκόβ, Γιάκσιτς 1, Πέρκοβιτς, Βλαχόπουλος 1, Ντράσοβιτς, Ράσοβιτς 1, Κοϊμπρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης 3, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ