ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Μπέογκραντ 12-12: Πήραν την ισοπαλία με buzzer beater οι Σέρβοι

CHAMPIONS LEAGUE 2021-2022 /  -   (  / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με buzzer beater του Ράσοβιτς η Μπέογκραντ πήρε την ισοπαλία (12-12) απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα ματς με δραματική εξέλιξη.

Σε ένα τρομερό ματς που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ ο Ολυμπιακός έμεινε στο 12-12 με την ΝΟΒΙ Μπέογκραντ σε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά τον αφήνει εκτός από το Final 8 του Champions League στο πόλο ανδρών.

Οι παίκτες του Βλάχου έκαναν μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και βρέθηκαν αγκαλιά με τη νίκη σκοράροντας με τον Γενηδουνιά 48 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ωστόσο οι Σέρβοι με τέρμα του Στραχίνια Ράσοβιτς με τη λήξη του χρόνου πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι θα περιμένουν το ματς της Φερεντσβάρος με την Ραντνίτσκι για να δουν εάν έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης στην τελευταία αγωνιστική. Αυτό που θέλουν είναι ήττα των Ούγγρων, αφού οι Μαγυάροι υπερτερούν σε πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία.

Το ματς: Οι άμυνες ήταν εκείνες που κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο αφού χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Ο Βίκτορ Ράσοβιτς έκανε το 0-1, για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα από τους Γενηδουνιά και Γκίλλα. Οι Σέρβοι αντέδρασαν και με τους Ντούσκο Πιέτλοβιτς και Στραχίνια Ράσοβιτς έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 2-3.

Ο Βίκτορ Ράσοβιτς με την έναρξη της δεύτερης περιόδου έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ΝΟΒΙ Μπέογκραντ, ο Φιλίποβιτς μείωσε, αλλά οι Σέρβοι με γκολ των Σταχίνια Ράσοβιτς και Σουσιασβίλι ξέφυγαν με 3-6 πριν ο Γενηδουνιάς διαμορφώσει το 4-6 του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με επί μέρους 3-0 για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου οι οποίοι με γκολ του Γενηδουνιά πέρασαν μπροστά στο σκορ με 7-6. Από εκεί και μετά οι δύο ομάδες πήγαν γκολ - γκολ μέχρι το φινάλε του οκταλέπτου που τις βρήκε στο ισόπαλο 9-9.

Η εικόνα του αγώνα συνέχισε να είναι ίδια και στην τέταρτη περίοδο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν γκολ -γκολ. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 11-11 δια χειρός Γιάννη Φουντούλη σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε.

Για να δούμε ξανά γκολ έπρεπε να φτάσουμε 48 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με τον Ντίνο Γενηδουνιά να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω και να δίνει προβάδισμα με 12-11 στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν την άμυνα και στη συνέχεια κράτησαν την μπάλα αφήνοντας κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο στους Σέρβους για την τελευταία επίθεση.

Η ΝΟΒΙ Μπέογκραντ πήρε τάιμ άουτ, ο τερματοφύλακας κράτησε τον Ντίνο Γενηδουνιά τόσο ώστε να δώσει λίγο χρόνο στον Στραχίνια Ράσοβιτς να βρει το σουτ που διαμόρφωσε το τελικό 12-12.

Ολυμπιακός - Μπέογκραντ 12-12

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 5-3, 3-3

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

Μπεογκράντ: Γκ. Πιέτλοβιτς, Σ. Ράσοβιτς 5, Τόμιτς, Σουσιασβίλι 1, Ντ. Πιέτλοβιτς 1, Γκόγκοβ, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Β. Ράσοβιτς 2, Κόιμπρα

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Μπαρτσελονέτα - Μπρέσια
  • Ολυμπιακός - Νόβι Μπέογκραντ 12-12
  • Δυναμό Τιφλίδας - Γιαντράν Σπλιτ
  • Φερεντσβάρος - Ραντνίτσκι

Βαθμολογία

  1. Μπρέσια 29
  2. Νόβι Μπέογκραντ 24
  3. Μπαρτσελονέτα 23
  4. Φερεντσβάρος 22
  5. Ολυμπιακός 20
  6. Ραντνίτσκι 13
  7. Γιαντράν Σπλιτ 9
  8. Δυναμό Τιφλίδας 0

*Ολυμπιακός και Μπέογκραντ έχουν ματς περισσότερο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ