ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 10-7: Ο Γενηδουνιάς ήταν "καυτός" και οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε σπουδαία νίκη

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 10-7: Ο Γενηδουνιάς ήταν "καυτός" και οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε σπουδαία νίκη
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελονέτα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον αρχηγό του, Ντίνο Γενηδουνιά, υπέταξε στο "Παπαστράτειο" την Μπαρτσελονέτα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην προημιτελική φάση του Champions League. Μία σπουδαία νίκη για τους "ερυθρόλευκους", που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία για να αντιμετωπίσουν την Μπρέσια την επόμενη αγωνιστική με ανεβασμένη ψυχολογία.

Ο Ολυμπιακός με "όπλο" την άμυνά του και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Ντίνο Γενηδουνιά και Μάρκο Μπίγιτας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην προημιτελική φάση του Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι" υπέταξαν με 10-7 την Μπαρτσελονέτα στο "Παπαστράτειο", την έπιασαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον περιμένουν τον αγώνα ανάμεσα στην Μπρέσια και τη Φερεντσβάρος για να δουν που θα τους βρει το τέλος της 2ης αγωνιστικής του ομίλου τους.

Οι Πειραιώτες πήραν μία σπουδαία νίκη, που τους διατήρησαν μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στο Final Four της διοργάνωσης, ενώ αυτοί οι τρεις βαθμοί θα αποτελέσουν το καύσιμο που χρειαζόταν εν όψει του ταξιδιού του στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Μπρέσια στις 3 Απριλίου.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς από τους Ισπανούς και ευτύχησε να προηγηθεί με τον αρχηγό του, Ντίνο Γεννηδουνιά, στην πρώτη "ερυθρόλευκη" επίθεση, με τους Ισπανούς να απαντάνε άμεσα, φέρνοντας προς στιγμήν το ματς στα ίσια.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν γκάζι με διαδοχικές καλές άμυνες πίσω και την εκτελεστική δεινότητα του Γενηδουνιά μπροστά, με συνέπεια να τρέξουν ένα σερί 3-1 και να φτάνουν να προηγούνται με 4-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο οκτάλεπτο όπως στην έναρξη του παιχνιδιού, σκόραρε από τη θέση του φουνταριστού με τον Γιώργο Δερβίση, την στιγμή που έβαζε πίεση στους παίκτες της Μπαρτσελονέτα, οδηγώντας τους σε συνεχόμενα λάθη ή σουτ υπό κακές προϋποθέσεις.

Ο συνήθης ύποπτος του σημερινού (20/03), Ντίνος Γενηδουνιάς, έδωσε αέρα τεσσάρων τερμάτων στον Ολυμπιακό (6-2), με τον Μπίγιατς να κρατάει ανέπαφη την εστία του με διαδοχικές αποκρούσεις, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει τις λύσεις στην επίθεση και τα δύο γκολ του Μουνιαρίθ από την περιφέρεια μέσα σε ένα λεπτό κατέβασαν τη διαφορά στα δύο τέρματα. Σημειωτέον ότι οι Καταλανοί βρήκαν τα πρώτα τους γκολ μετά από 13 λεπτά.

Γρήγορα όμως ο Δήμου σταμάτησε την "ερυθρόλευκη" επιθετική ανομβρία των 7,5 λεπτών, σκόραρε και έφερε ξανά την απόσταση των τριών τερμάτων στους Πειραιώτες (7-4). Ο ίδιος παίκτης με δυνατό διαγώνιο σουτ επανέφερε το μαξιλαράκι των τεσσάρων γκολ διαφοράς υπέρ του Ολυμπιακού, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο το τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Μπαρτσελονέτα μπήκε με στόχο να πετύχει γρήγορα γκολ και να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά των τεσσάρων τερμάτων. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισπανοί ήταν μειώσουν με δύο απανωτά γκολ του Μουνιαρίθ σε 8-6.

Εκεί ο Βάμος ανέλαβε δράση, βρήκε δίχτυα από το σημείο του πέναλτι και λιγότερο από δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ματς το "κλείδωσε" για χάρη του Ολυμπιακού. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της καταλανικής ομάδας είναι να κατεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 9-7, πριν ο Ντίνος Γενηδουνιάς βάλει το κερασάκι στην "¨ερυθρόλευκη" τούρτα με διαγώνιο σουτ.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Μπίγιατς, Λόντσαρ (1), Βάμος (1), Γενηδουνιάς (5), Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης (1), Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου (2), Γκίλλας, Παπαναστασίου

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 10-7
  • Μπρέσια - Φερεντσβάρος 9-11

Η βαθμολογία του B' ομίλου

  1. Φερεντσβάρος 6
  2. Ολυμπιακός 3
  3. Μπαρτσελονέτα 3
  4. Μπρέσια 0

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

  • 03/04 Μπρέσια - Ολυμπιακός
  • 03/03 Μπαρτσελονέτα- Φερεντσβάρος
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ