CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Ματαρό 16-12: Οι "ερυθρόλευκες" συνέτριψαν τις Ισπανίδες με θρυλική Ελευθεριάδου και φουλάρουν για το τέταρτο Champions League της ιστορίας τους

Ο Νικόλ Ελευθεριάδου
Ο Νικόλ Ελευθεριάδου ©ANTONELLAMANNARA

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στις "ερυθρόλευκες" προκρίσεις του τελευταίο διημέρου, συνέτριψε με 16-12 τη Ματαρό και προκρίθηκε στον έκτο τελικό Champions League της ιστορία του διεκδικώντας το τέταρτο τρόπαιό του.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης "χτυπάει" και στο άθλημα που έχει φέρει τις περισσότερες επιτυχίες στον σύλλογο σε διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η ομάδα πόλο γυναικών συνέτριψε με 16-12 τη Ματαρό, πέταξε για τον έκτο τελικό Champions League της ιστορίας της και θα έχει την ευκαιρία το μεσημέρι της Κυριακής (21/04, 15:00) κόντρα στη Σαμπαντέλ να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιό της στον θεσμό.

Πολυτιμότερη παίκτρια των "ερυθρόλευκων" ήταν η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία πέτυχε τα επτά από τα συνολικά 16 γκολ της ομάδας της.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δέχεται δύο αποβολές στα πρώτα τρία λεπτά, έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με τέσσερις, χωρίς η Ματαρό να το εκμεταλλεύεται.

Οι διαδοχικές εξαιρετικές άμυνες και τα μπλοκ από αμφότερες της ομάδες κράτησαν το μηδέν στα πρώτα 3:30, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να βρίσκει πρώτη δίχτυα στον ημιτελικό από το σημείο του πέναλτι.

Με το ίδιο νόμισμα απάντησε η Σιμόν φαν ντε Κρατς για τη Ματαρό, με τη Βασιλική Πλευρίτου να δίνει λίγο αργότερα ξανά το προβάδισμα για τις "ερυθρόλευκες" με ωραία εκτέλεση από τα άκρα.

Η Σιμόν φαν ντε Κρατς με το δεύτερο προσωπικό της γκολ, αυτή τη φορά από τη θέση του φουνταριστού ισοφάρισε για το τελικό 2-2 στο πρώτο οκτάλεπτο.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, καθώς με τη Χριστίνα Σιούτη να ανοίγει λιγαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα εκμεταλλεύτηκε για πρώτη φορά την παίκτρια παραπάνω.

Έκτοτε, η ισπανική ομάδα έτρεξε ένα μίνι σερί 3-0. Αρχικά με τη βοήθεια της τύχης και του δοκαριού από τη θέση του φουνταριστού η Μπερτράν ισοφάρισε σε 4-4.

Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα η Ματαρό γύρισε την κατάσταση με γκολ στην κόντρα, ενώ η Ούγγρα Κέζτελι πέτυχε το έκτο τέρμα της ισπανικής ομάδας και έδωσε αέρα δύο γκολ.

Πριν το φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου, η Χριστίνα Σιούτη έστειλε το ματς στο -1 για τον Ολυμπιακό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκες" μπήκαν με άγριες διαθέσεις, δείγμα του ότι θέλουν να βάψουν ακόμα μία ευρωπαϊκή μέρα στα "κόκκινα".

Η Χυδηριώτη στην κόντρα έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (6-6), η Μπερτράν είχε άμεση απάντηση για το 7-6 των Ισπανίδων, ενώ η Νικόλ Ελευθεριάδου με το τρίτο γκολ της στο ματς έκανε το 7-7.

Η Κέζτελι έδωσε για τελευταία φορά προβάδισμα στη Ματαρό για το 8-7, με την Ελευθεριάδου να παίρνει το "όπλο" της και με δύο διαδοχικά γκολ να κάνει την ανατροπή (9-8).

Το πρώτο γκολ της Τριχά και το δεύτερο της Βασιλικής Πλευρίτου με σουτ δυναμίτη από τα άκρα εκτόξευσαν τη διαφορά στο +3 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο ξεκίνημα του τέταρτο οκταλέπτου η Κέζτελι με το τρίτο προσωπικό της τέρμα προσπάθησε να κάνει την ύστατη αντεπίθεση από ισπανικής πλευράς, με τις Ελευθεριάδου και Χυδηριώτη να βάζουν τέλος στα όνειρα των παικτριών της Ματαρό (14-11).

Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν διαδικαστικά, οι άμυνες άνοιξαν και το σκορ έκλεισε στο 16-12, με τις Ισπανίδες να είναι αυτές που πέτυχαν το τελευταίο τέρμα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ματαρό (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Τέρε Μάρτι, Μορέλ, Φαν ντε Κρατς 3, Γκουιράλ, Σέβενιτς 1, Κέζτελι 3, Καμπράι, Νόγκουε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Αρτς

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Σάββατο 20 Απριλίου

  • Σαν Αντρέου - Σαμπαντέλ 9-14
  • Ολυμπιακός - Ματαρό 16-11

Κυριακή 21 Απριλίου

  • 15:00 Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ