Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός - Γλυφάδα 14-9: Έκανε το 3-0 στους τελικούς και γιόρτασε το πρωτάθλημα και το quadruple

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο γυναικών | 26 Μαΐου 2022
Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο γυναικών | 26 Μαΐου 2022 EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με σκορ 14-9 της Γλυφάδας στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" και έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών στην Α1 πόλο γυναικών, για να πανηγυρίσει το 9ο διαδοχικό πρωτάθλημα και να σφραγίσει ένα εντυπωσιακό quadruple.

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη την τελευταία διετία και αυτό το απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Πέμπτης (26/5).

Και αυτό γιατί οι παίκτριες του Αλεκσάνταρ Τσίριτς επιβλήθηκαν με 14-9 της Γλυφάδας στον τρίτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και κατέκτησαν το πρωτάθλημα με 3-0 νίκες, κλείνοντας έτσι με ονειρεμένο τρόπο μία σεζόν που είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, της Ευρωλίγκας και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το 9ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 13ο συνολικά στην ιστορία τους για τις ερυθρόλευκες, με το ακόμα πιο εντυπωσιακό επίτευγμα να είναι πως πανηγύρισαν το τρεμπλ για δεύτερη στη σειρά σεζόν, ενώ αν λάβει κανείς υπόψη πως πήραν και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ολοκλήρωσαν τη σεζόν με ένα εκκωφαντικό quadruple.

Το ματς

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ρίχτηκαν στην πισίνα με τον αέρα των δύο νικών στους ισάριθμους πρώτους τελικούς και από την αρχή έδειξαν τις διαθέσεις τους για να φτάσουν σε μία τρίτη διαδοχική επικράτηση, με την οποία θα έγραφαν το 3-0 και θα σφράγιζαν τον τίτλο αλλά και το τρεμπλ, έχοντας ήδη κατακτήσει την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Το πρώτο οκτάλεπτο βρήκε τις ερυθρόλευκες να αποκτούν προβάδισμα δύο γκολ στο φινάλε επικρατώντας με 4-2 (μεγάλη πρωταγωνίστρια η Μαργαρίτα Πλευρίτου που πέτυχε τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας της) ενώ στο δεύτερο η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό υπερέχει ξεκάθαρα και να ανοίγει τη ψαλίδα, για να προηγηθεί στο τέλος της αυτής της περιόδου με σκορ 8-4.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως σε αυτό το διάστημα οι παίκτριες του Τσίριτς πήραν τη διαφορά χωρίς να έχουν κερδίσει ούτε μία αποβολή, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ τους χωρίς να έχουν αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η έναρξη του τρίτου οκταλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να κερδίζει την πρώτη του αποβολή στον τρίτο τελικό και να φτάνει πολύ γρήγορα στο 9-4 με γκολ της Κρίστμας, με τις φιλοξενούμενες να προσπαθούν από την πλευρά τους να ρίξουν τη διαφορά για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης αλλά τις ερυθρόλευκες να τις κρατούν σε απόσταση και να κλείνουν το οκτάλεπτο με τέσσερα γκολ υπέρ τους (13-9).

Η διαφορά αυτή αποδείχτηκε καταλυτική αφού στο τελευταίο και καθοριστικό οκτάλεπτο κυριάρχησαν οι άμυνες, με τον Ολυμπιακό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 1' 16'' για το φινάλε με την Ξενάκη, και να φτάνει στο 14-9, με το οποίο σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και το quadruple.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 5-5, 1-0

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ