ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Το χρώμα του μεταλλίου μετράει και θέλουμε το χρυσό"

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Το χρώμα του μεταλλίου μετράει και θέλουμε το χρυσό"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο προπονητικής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος μίλησε στο SPORT24, εξήρε την άμυνα που έπαιξαν οι παίχτες του και τόνισε ότι θέλει να τους δει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις 25 Ιουλίου ο Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν ο πρώτος αθλητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών που μίλησε ανοιχτά για την πρόκριση στον τελικό και το στόχο του χρυσού μεταλλίου, εδώ στο SPORT24.

Το πρώτο βήμα έγινε και μένει το δεύτερο, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Αυτός είναι ο δεύτερος τελικός στην ιστορία της “γαλανόλευκης”, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τότε, η πρωτάρα στους τελικούς Εθνική έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της, παρά την πικρία της ήττας. Δύο χρόνια μετά, το αργυρό μετάλλιο δεν είναι αρκετό γι' αυτή την ομάδα.

"Το χρώμα του μεταλλίου μετράει. Πλέον, όλοι σκεφτόμαστε διαφορετικά. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να κατακτήσουμε το χρυσό. Όταν φτάνεις στον τελικό θέλεις το χρυσό. Παίζεις για να φύγεις χαρούμενος", είπε στο SPORT24 ο Θοδωρής Βλάχος που παραδίδει μαθήματα προπονητικής και διαχείρισης στη Φουκουόκα.

Η ομάδα του πήρε την πρόκριση με ευρεία διαφορά τερμάτων απέναντι στους Σέρβους και τη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Τόκιο, σε μια μεγάλη διοργάνωση. "Είναι δεύτερη φορά που τους κερδίζουμε φέτος, αλλά -ναι- αυτό το σκορ είναι βαρύ για τη Σερβία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Είναι ο πρώτος μας τελικός σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πήραμε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ομολογώ ότι μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος με αυτό. Απ' ευθείας πρόκριση είχαμε πάρει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν", πρόσθεσε ο κόουτς

Έπειτα μίλησε για την επιβλητική αγωνιστική παρουσία της ομάδας του στον ημιτελικό: "Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στον αγώνα και έτοιμοι και νομίζω αυτό φάνηκε στην άμυνα. Το ματς το κερδίσαμε στην άμυνα. Η Σερβία έμεινε στα δύο γκολ στα δύο πρώτα οκτάλεπτα.

Δεν χάνεις όταν έχεις κρατήσει τόσο χαμηλά έναν τέτοιο αντίπαλο. Δεν χάνεις. Μετά αυτοί ρίσκαραν, άνοιξε η άμυνά τους και πετύχαμε γκολ πιο εύκολα. Η άμυνά μας βελτιώνεται κάθε μέρα. Άλλη μια μέρα θέλουμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ