ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο SPORT24: "Να πάρουμε αυτό που μάς λείπει! Το χρυσό μετάλλιο"

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο SPORT24: "Να πάρουμε αυτό που μάς λείπει! Το χρυσό μετάλλιο"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς εξολόθρευσε το Μαυροβούνιο και δήλωσε στο SPORT24 ότι στόχος της Εθνικής είναι αυτό που της λείπει, το χρυσό μετάλλιο. "Τώρα, αγριεύουμε", πρόσθεσε ο coach Βλάχος.

Αυτή η Εθνική ομάδα, η πιο αξιόπιστη όλων, βρίσκεται σταθερά στην ελίτ, έχει κερδίσει το σεβασμό και το θαυμασμό και για εξωαγωνιστικούς λόγους και έχει μετατρέψει στόχους που μοιάζουν εξωπραγματικοί για άλλους σε αυτονόητες υποθέσεις για την ίδια. Όμως, μένει κάτι.

Γυρίζει σαν τη μέλισσα γύρω από το μεγάλο της πόθο, το χρυσό μετάλλιο σε μια διοργάνωση. Αυτό τής λείπει και αυτό ομολόγησε μέσα από τα ακονισμένα δόντια του ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της, ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο SPORT24, μετά την πρόκριση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα. “Να κατακτήσουμε αυτό που μάς λείπει. Ναι, εννοώ το χρυσό, αλλά και να προκριθούμε σε ένα τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Η “γαλανόλευκη” έχει τρία χάλκινα μετάλλια στη διοργάνωση (2005, 2015, 2022), δεν έχει παίξει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Ωστόσο, οι διεθνείς γνωρίζουν ότι έχουν κάνει τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα και παρά το γεγονός ότι εκφράζουν τον πόθο τους μαζεύουν γρήγορα πίσω τη γλώσσα τους, επειδή ξέρουν ότι η επιτυχία με την απογοήτευση δεν απέχουν πολύ.

“Δεν κάναμε κάτι ακόμα, έχει δρόμο”, είπε ο Γενηδουνιάς μετά την πρόκριση στα ημιτελικά και εξήγησε τι εννοεί: “Το λέω αυτό επειδή η χειρότερη θέση σε μια διοργάνωση είναι η τέταρτη, άρα έχουμε δρόμο για να πούμε ότι κάναμε κάτι. Συνεπώς, κρατάμε το κεφάλι μας κάτω και προχωράμε.

Το Μαυροβούνιο ήταν ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Μόνο εύκολο δεν ήταν το ματς. Είναι πολύ καλή ομάδα, νεανική μεν και χωρίς εμπειρία, αλλά σε όλα τα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έδειξε ότι είναι πολύ ανταγωνιστική και μπήκε να διεκδικήσει το ματς”.

Η “ταρίφα” του Ντίνου

Ο 30χρονος εξολοθρευτής των αντίπαλων τερμάτων πέτυχε πέντε γκολ στον αγώνα με το Μαυροβούνιο και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Αυτή είναι η “ταρίφα” του απέναντι στους Μαυροβούνιους. Πέντε φορές βρήκε δίχτυα με τους ίδιους αντιπάλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι άλλες τόσες ένα χρόνο αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά πάντα στις δηλώσεις του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κατεβάζει στροφές. Αυτό είναι το μεγάλο χάρισμα της Εθνικής. Κανενός το κεφάλι δεν είναι ψηλότερο απ' των υπολοίπων.

Είναι ο ορισμός της ομάδας και αυτό δεν λέγεται απλά για να ειπωθεί. Είναι η πραγματικότητα που αποδεικνύεται στο νερό κυρίως με τον τρόπο, με τον οποίο καλύπτονται τα κενά των εκάστοτε απουσιών. Ένα μεγάλο credit που κερδίζει ο Θόδωρος Βλάχος για τη μαγική διαχείριση που κάνει.

“Σήμερα, έτυχε να είμαι εγώ αυτός που θα σηκώσει το βάρος. Αύριο, μπορεί να είναι κάποιος άλλος” τόνισε ο Γενηδουνιάς και ξεκαθάρισε: “Δεν έχει σημασία αυτό, αλλά η ομάδα και η νίκη. Άγχος σε τέτοια παιχνίδια πάντα υπάρχει και όταν είναι σε λογικό βαθμό κάνει και καλό. Είχαμε κι εμείς και μάς βγήκε σε καλό. Πριν από τον αγώνα, είπαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από το Μαυροβούνιο, ότι πρέπει να το δείξουμε και να παίξουμε καλύτερα απ' ό,τι στους ομίλους, ειδικά στην άμυνα. Νομίζω φανήκαμε πιο σοβαροί σήμερα και πιο έτοιμοι, ώστε να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά”.

Το χρυσό μετάλλιο εννοώ λέγοντας “αυτό που μάς λείπει"

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στη μάχη για την πρόκριση στον τελικό θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία. “Η Σερβία είναι η Σερβία και δεν θα πάψει ποτέ να έχει τα χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν διαχρονικά. Δεν είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Όμως, ξέρουμε πόσο επικίνδυνη είναι. Την έχουμε αντιμετωπίσει και φέτος σε φιλικά. Είμαι σίγουρος ότι και εμείς και αυτοί θα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι”, επεσήμανε ο Γενηδουνιάς.

Αυτή η διοργάνωση δίνει τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα τα πάρουν οι ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό της Φουκουόκα. “Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τώρα και όχι μόνο το μετάλλιο. Δεν είναι ένα στοίχημα αυτή η πρόκριση, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του επόμενου ενός χρόνου. Και το λέω αυτό επειδή έχουμε πολλές ευκαιρίες ακόμα γι' αυτό το στόχο.

Αυτή τη διοργάνωση δεν τη βλέπουμε πρωτίστως ως ευκαιρία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι που μάς λείπει. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια. Η δουλειά μας είναι να τα δώσουμε όλα και ό,τι είναι να έρθει θα έρθει. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.

Ναι, και το χρυσό μετάλλιο εννοώ λέγοντας “αυτό που μάς λείπει”, αλλά και να προκριθούμε σε έναν τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πολλά είναι και δεν θέλω να λέω τέτοια”.

Πρέπει να παίξουμε όλοι 1% παραπάνω, 10% παραπάνω και για τον Άγγελο

Η Εθνική ομάδα ταξίδεψε στη Φουκουόκα χωρίς τον Άγγελο Βλαχόπουλο που έμεινε πίσω προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της μητέρας του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο. Τα παιδιά που βρίσκονται στην Ιαπωνία σε κάθε αγώνα παίζουν και για τον συμπαίχτη τους.

“Υπάρχει η απουσία του Άγγελου Βλαχόπουλου, αλλά από την πρώτη στιγμή που μάς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι μαζί μας εμείς είπαμε ότι ο στόχος παραμένει ίδιος και πρέπει να παίξουμε όλοι 1% παραπάνω, 10% παραπάνω και για τον Άγγελο.

Δεν χρησιμοποιήσαμε την απουσία του καμία στιγμή σαν δικαιολογία και δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε ποτέ! Ο Άγγελος έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα. Η οκογένειά μας είναι πάνω από όλα και εμείς μιλάμε μαζί του αυτές τις μέρες".

Βλάχος: "Τώρα, είναι η ώρα που αγριεύουμε, δεν ηρεμούμε"

Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά μίλησε στο SPORT24 και ο δημιουργός αυτού του υπέροχου συνόλου, ο Θόδωρος Βλάχος, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει ότι στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται στην τετράδα. Τώρα, που τον πέτυχε δεν ηρέμησε.

“Τώρα, θα ηρεμήσουμε; Τώρα, είναι η ώρα που αγριεύουμε, δεν ηρεμούμε”, τόνισε γελώντας και είπε ότι περίμενε μια δυνατή εμφάνιση από το Μαυροβούνιο: “Είχαν δείξει ότι είναι ένα πολύ καλό σύνολο. Εμείς συνεχίζουμε. Στον ημιτελικό θα δώσουμε και τα ρέστα μας”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ