ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ο σεληνιασμένος Γενηδουνιάς και το γκολ του Σκουμπάκη που "δεν μπαίνει"

Greece's Konstantinos Genidounias (2) celebrates after scoring a goal against Montenegro during a quarterfinal round men's water polo match at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 4, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Mark Humphrey)
Greece's Konstantinos Genidounias (2) celebrates after scoring a goal against Montenegro during a quarterfinal round men's water polo match at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 4, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Mark Humphrey) AP

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο απέναντι στο Μαυροβούνιο, τον Γενηδουνιά που σεληνιάζεται κόντρα στο Μαυροβούνιο και την ευκαιρία για ένα ακόμα μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πήγε στην Ιαπωνία έχοντας μια μεγάλη απουσία. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, το μυαλό αυτής της ομάδας, έμεινε στην Αθήνα λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Ωστόσο, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αποδεικνύεται Λερναία Ύδρα και είναι έτοιμη να ανέβει στο βάθρο μιας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης.

Αυτό έδειξε ο χαρακτήρας που έβγαλαν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο και είναι κάτι που δεν αλλάζει ό,τι και αν γίνει στη συνέχεια.

Άντεξαν πνευματικά και το πήραν από τον κρυφό MVP

Το τρίτο οκτάλεπτο, στο οποίο κυριάρχησε το Μαυροβούνιο, ήταν και το πιο κομβικό για τη συνέχεια του αγώνα. Οι Μαυροβούνιοι έφεραν για πρώτη φορά το ματς στα ίσα και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία της αναμέτρησης με το σκορ στα ίσα.

Εκεί οι διεθνείς πήραν άριστα στη διαχείριση της αναμέτρησης αφού κατάφεραν να βρουν τρόπο τόσο να σκοράρουν στον παίκτη παραπάνω, όσο και να βελτιώσουν την άμυνά τους στον παίκτη λιγότερο.

Μάλιστα, ενώ το ποσοστό τους γενικότερα στο ματς ήταν κακό στον παραπάνω (4/13) πέτυχαν γκολ στο πιο κρίσιμο που έπαιξαν και με έναν παίκτη που ίσως δεν περίμεναν οι Μαυροβούνιοι.

Φυσικά, αναφερόμαστε στον Δημήτρη Σκουμπάκη ο οποίος θα μπορούσε να διεκδικήσει και τον τίτλο του πολυτιμότερου με την τρομερή δουλειά που έκανε στην άμυνα.

Μόνο που αυτή τη φορά πέτυχε και ένα ιδιαίτερα κρίσιμο γκολ το οποίο έμελλε να χαρίσει την πρόκριση στην Εθνική.

Βλέπει Μαυροβούνιο και τραβάει πεντάσφαιρο ο Γενηδουνιας

Δίχως αμφιβολία ο Ντίνος Γενηδουνιάς είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και το έχει αποδείξει πολλές φορές στην καριέρα του τόσο με την Εθνική και με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, με το Μαυροβούνιο σεληνιάζεται. Αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία από τα τελευταία τρία μεγάλα ματς των δύο ομάδων σε Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο.

Η αρχή έγινε στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 όταν η Εθνική επικράτησε 10-4 στον προημιτελικό για να προκριθεί στα ημιτελικά. Ένα χρόνο αργότερα η γαλανόλευκη επιβλήθηκε 14-12 σε αγώνα κατάταξης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τώρα η Ελλάδα πήρε τη νίκη 10-9 για να περάσει στους "4" του Παγκοσμίου.

Σε αυτά τα τρία ματς η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πέτυχε συνολικά 34 γκολ και από αυτά ο Ντίνος Γενηδουνιάς σκόραρε τα 15 έχοντας πέντε γκολ σε κάθε παιχνίδι!

Τώρα πια στόχος είναι το μετάλλιο

Έχοντας φτάσει στα ημιτελικά η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να κατακτήσει ακόμα ένα μετάλλιο ανεξάρτητα από το χρώμα του και κυρίως ανεξάρτητα από τους αντιπάλους.

Δεν τη φοβίζει καμία ομάδα αυτή την Εθνική η οποία δεδομένα σε κάθε ματς θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Είναι σίγουρο πως ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του θα καταθέσουν την ψυχή τους σε αυτά τα δύο ματς που απομένουν για να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν.

Ανεξάρτητα ποιοι θα είναι οι δύο αντίπαλοι η γαλανόλευκη μπορεί να κάνει τουλάχιστον μια νίκη και να γυρίσει από τη Φουκουόκα με ένα μετάλλιο.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ