ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο SPORT24: "Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να παλέψουμε για τον τελικό"

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς
Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς INTIME

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς λίγο μετά τη θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μίλησε στο SPORT24 για το μεγάλο στόχο της “γαλανόλευκης”, την πρόκρισή της στον τελικό.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, μετά τη νίκη που σημείωσε επί των ΗΠΑ με 16-11. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος του Θοδωρή Βλάχου και των παιχτών του. Να περάσει η “γαλανόλευκη” στους αγώνες των μεταλλίων και αυτή τη χρονιά.

Πέρυσι, οι διεθνείς στέφθηκαν αργυροί Ολυμπιονίκες και φέτος επιβεβαίωσαν ότι παραμένουν στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Αποχώρησαν δύο παίχτες ''κλειδιά'' από την ομάδα, οι φουνταριστοί Χριστόδουλος Κολόμβος και Κωνσταντίνος Μουρίκης. Αυτή η αλλαγή στην κομβική θέση των δύο μέτρων θα μπορούσε να ταράξει κάθε σύνολο, αλλά ο Θοδωρής Βλάχος με μαεστρία διατήρησε την ομοιογένεια της Εθνικής και την οδήγησε και πάλι στην τετράδα.

Στην ομάδα έγινε ανανέωση. Είναι ναι μεν φρέσκια σε ένα βαθμό, αλλά με όλα τα παιδιά παίζουμε μαζί πολύ καιρό, γνωριζόμαστε. Ο υπόλοιπος βασικός κορμός έμεινε στην ομάδα και διατηρήσαμε την ομοιογένειά μας”, τόνισε ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο SPORT24 και σχολίασε τη μεγάλη πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά: “Ο αγώνας με τους Αμερικανούς ήταν ο πιο δύσκολος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επειδή ήταν ο πιο κρίσιμος. Αν κερδίσεις συνεχίζεις για τα μετάλλια, ενώ αν χάσεις αποκλείεσαι από τα ημιτελικά και παίζεις στους αγώνες κατάταξης”.

Το κλισέ “κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με τα μετάλλια” είναι αληθινό. Ωστόσο, οι αριθμοί είναι κυνικοί και γίνονται ακόμα πιο κυνικοί όταν έχεις στο στήθος σου το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η Εθνική ομάδα ξεπέρασε αυτή τη διαχωριστική γραμμή που αγαπούν οι κυνικοί αριθμολάγνοι. Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη γραμμή, αυτοί που δεν προκρίθηκαν στα ημιτελικά και δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για ένα μετάλλιο δεν φεύγουν ικανοποιημένοι από μια διοργάνωση.

Φανήκαμε αντάξιοι του ονόματος της Εθνικής, κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τα μετάλλια

Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τα μετάλλια. Εμείς φανήκαμε αντάξιοι του ονόματος που έχει φτιάξει η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια και σε αυτή τη διοργάνωση και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να παλέψουμε για τον τελικό. Νικήσαμε και πλέον συγκεντρωνόμαστε στα μετάλλια”, πρόσθεσε ο 29χρονος άσος της “γαλανόλευκης”.

Παραδέχθηκε ότι ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας, Μάνου Ζερδεβά επηρέασε την ηρεμία των παιχτών. “Μας επηρέασε για λίγο η στιγμή του τραυματισμού του Μάνου (Ζερδεβά). Όμως, όταν η άμυνα παίζει με θέληση και ενέργεια μπορεί να καλύψει πολλά. Βοηθήσαμε τον Τζωρτζάτο και μάς βοήθησε και αυτός! Πλέον περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίπαλός μας στα ημιτελικά, αν και ξέρουμε όλες τις ομάδες”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ