ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Νίνου: "Να παίξουμε η μία για την άλλη όπως με την Ιταλία"

Νίνου: "Να παίξουμε η μία για την άλλη όπως με την Ιταλία"

Η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας στο ματς με την Ιταλία Ειρήνη Νίνου σε δηλώσεις της μετά την πρόκριση στον τελικό τόνισε πως αν τα κορίτσια αγωνιστούν όπως στον ημιτελικό μπορούν να τα καταφέρουν και κόντρα στην Ισπανία.

Η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας στο ματς με την Ιταλία Ειρήνη Νίνου σε δηλώσεις της μετά την πρόκριση στον τελικό τόνισε πως αν τα κορίτσια αγωνιστούν όπως στον ημιτελικό μπορούν να τα καταφέρουν και κόντρα στην Ισπανία.

"Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, όλες το ευχαριστήθηκαμε. Παίξαμε με πάθος και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό, η μια κάλυπτε το λάθος της άλλης, παίξαμε η μία για την άλλη ήταν απίστευτο".

Για το καθοριστικό σημείο:

"Θεωρώ πως πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι επειδή μπήκαμε από την αρχή μπροστά στο σκορ μίλησε και η προπόνηση και το πόσο έχουμε δουλέψει σαν ομάδα όλο το καλοκαίρι".

Για τις αθλήτριες που έρχονται από τις μικρές εθνικές ομάδες:

"Είναι σημαντικό που υπάρχει υλικό, κορίτσια από κάτω που διεκδικούν θέση στην εθνική γυναικών. Υπάρχει μέλλον και αυτό που περάσαμε στον τελικό της Ευρώπης πρέπει να το βλέπουμε όλες μας".

Για τον τελικό της Παρασκευής:

"Οι ισπανίδες είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Έχουμε παίξει πολλές φορές φέτος. Να δείξουμε όπως και σήμερα συγκέντρωση και να παίξουμε καλή άμυνα. Η μία για την άλλη".

Η Βασιλική Πλευρίτου είπε από την πλευρά της: "Θέλαμε τη νίκη και είναι σημαντικό η διάρκεια που δείχνουμε. Έχουμε δουλέψει μήνες, χρόνια και θα το δείξουμε και την Παρασκευή στον τελικό".

Και σε ερώτηση για τον χαμένο τελικό του 2018 σημείωσε: "Ακριβώς το 2018 είχαμε βρεθεί στον τελικό, δεν πήραμε το χρυσό και τώρα είναι η ευκαιρία μας".

Η Ξενάκη σημείωσε:

"Νομίζω ότι δείξαμε από την αρχή τη διάθεση μας, ήμασταν καλύτερες, παθιασμένες, συγκεντρωμένες. Το δείξαμε από την αρχή έως το τέλος".

Ενώ για τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στην Ελλάδα επί της Ιταλίας τόνισε: "Η άμυνα μας έκρινε το παιχνίδι και νομίζω σε κάθε ματς η άμυνα μας είναι αυτή που μας κάνει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Είχαμε πάθος υπομονή δεν χάσαμε το μυαλό μας και ήμασταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι".

Και για τον τελικό με την Ισπανία υποστήριξε: "Πρέπει να τη σεβόμαστε. Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολυμπιονίκης. Να το χαρούμε και να πάμε για τη νίκη".

Δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ έκανε και η Σταματοπούλου που αρχικά ρωτήθηκε για τις πολλές επεμβάσεις της τονίζοντας: "Οι συμπαίκτριες μου με βοήθησαν. Αν δεν έχεις καλή άμυνα δεν μπορείς να λειτουργήσεις σωστά".

Σε ερώτηση για το τι είχε πει πριν το ματς η Αλεξία Καμμένου σημείωσε: "Να παίξουμε με πάθος και το αποτέλεσμα θα έρθει. Το θέλαμε και το καταφέραμε με σκληρή δουλειά".

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της αναφερόμενη στον τελικό της Παρασκευής: "Η Ισπανία είναι μια καλή ομάδα, θα πρέπει να παίξουμε καλά, να δείξουμε το ίδιο πάθος και να τα δώσουμε όλα".

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ