ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Ιταλία 12-9: Έτοιμες για κούπα, στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στην Ισπανία

Οι παίκτριες της Εθνικής πανηγυρίζουν στον πάγκο απέναντι στην Ουγγαρία
Οι παίκτριες της Εθνικής πανηγυρίζουν στον πάγκο απέναντι στην Ουγγαρία LEN / TOTAL WATERPOLO

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε την Ιταλία με 12-9 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πήρε την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Παρασκευή το βράδυ με φόντο την κούπα.

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η οποία επικράτησε της Ιταλίας με 12-9 και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (9/9, 21:30) το βράδυ την Ισπανία που κέρδισε στον άλλο ημιτελικό την Ολλανδία 10-7.

Η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, έβγαλε εκπληκτικές άμυνες και με ένα μαγικό τρίτο οκτάλεπτο πήρε διαφορά τριών και τεσσάρων τερμάτων την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος.

Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Νίνου που πέτυχε τρία τέρματα, στην αρχή του αγώνα και την ακολούθησαν με δύο γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου και η Βασιλική Πλευρίτου.

Ελλάδα - Ιταλία 12-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 2-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ