ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΟ

Ισπανία - Ελλάδα 16-8: Ήττα για τη γαλανόλευκη και απευθείας πρόκριση για τις Ισπανίδες

Η Έλενα Ελληνιάδη
Η Έλενα Ελληνιάδη ANIKO KOVACS/LEN

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 16-8 από την Ισπανία στο δεύτερο παιχνίδι του Β' Ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Ντόχα, με τις Ισπανίδες να παίρνουν την πρωτιά και μαζί την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Εθνική πόλο γυναικών δεν μπόρεσε να ντουμπλάρει τις νίκες της μετά από αυτή με τη Γαλλία στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Ντόχα και γνώρισε την ήττα από την Ισπανία με 16-8.

Οι Ισπανίδες κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Β' όμιλο και προκρίθηκαν απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του Β' Ομίλου η Εθνική αντιμετωπίζει την Κίνα την Πέμπτή 8/2 στις 19:30.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με την Ελλάδα να αποκτά το προβάδισμα δύο φορές και την Ισπανία να ισοφαρίζει ισάριθμες.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ωστόσο, στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις Ισπανίδες να προηγούνται με σερί μάλιστα τριών βαθμών, κάνοντας το 5-2. Η Μαργαρίτα Πλευρίτω έσπασε το σερί και μείωσε προσωρινά τη διαφορά στα δύο γκολ.

Ωστόσο, η Ισπανία με δύο τέρματα της αρχηγού της, Μάικα Γκαρσία, διεύρυνε την ψαλίδα στο +4 με 7-3, με τη Βασιλική Πλευρίτου λίγο πριν από τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου να μειώνει σε 7-4.

Η Ισπανία έκανε double score στο τρίτο οκτάλεπτο με το ψηλοκρεμαστό σουτ της Εσπάρ, ενώ στη συνέχεια με τις Ορτίθ και Πιράλκοβα ξέφυγε στο +6.

Με τις Ισπανίδες να έχουν τον έλεγχο και να κυριαρχούν σ' ολόκληρο το οκτάλεπτο, η "γαλανόλευκη" κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν από το φινάλε με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου, κάνοντας το 11-6.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η ομάδα του Όκα ολοκλήρωσε τη νίκη της με 16-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μίκι Όκα): Έστερ, Εσπάρ 2, Ορτίθ 4, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Έλενα Ρουίθ 2, Φόρκα 2, Κάμους, Γκαρσία 3, Λέιτον 1, Τέρε, Αριάντα Ρουίθ, Πιράλκοβα 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.

Η Βαθμολογία

  1. Ισπανία 6
  2. Ελλάδα 3
  3. Κίνα 2
  4. Γαλλία 1

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Πέμπτη 8 Φεβρουραρίου

  • 18:00 Ισπανία-Γαλλία
  • 19:30 Ελλάδα-Κίνα
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ