ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αφιέρωση στον Χάρη Παυλίδη: Το SPORT24 ήταν εκεί όταν οι πολίστριες του Ολυμπιακού παραληρούσαν στην VIDEO κλήση με Κίνα

Η αφιέρωση στον Χάρη Παυλίδη: Το SPORT24 ήταν εκεί όταν οι πολίστριες του Ολυμπιακού παραληρούσαν στην VIDEO κλήση με Κίνα

Το SPORT24 ήταν μπροστά στη στιγμή που οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του Ολυμπιακού ξετρελάθηκαν μόλις είδαν τον πρώην προπονητή τους, Χάρη Παυλίδη να τους περιμένει σε μια οθόνη κινητού για τα συγχαρητήρια.

Τον Χάρη Παυλίδη χωρίζουν περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα από την οικογένειά του, από την πατρίδα του και από το σπουδαίο δημιούργημά του, στο οποίο έβαλε τις δικές του “πινελιές” ο Αλεξάνταρ Τσίριτς. Ο Θεσσαλονικιός κόουτς λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα πόλο γυναικών στον κόσμο και αυτή το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Υπάρχουν κι αυτοί που χαρακτηρίζουν τις “ερυθρόλευκες” ως το θαύμα της υδατοσφαίρισης.

Μέσα στην τελευταία οκταετία έχουν κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια (τρεις Ευρωλίγκες, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα Len Trophy) και πανηγυρίζουν αδιαλείπτως τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα (2014-2021). Τα 7 θαύματα του Ολυμπιακού είναι αυτά. Του Ολυμπιακού που έβαλε τη “σφραγίδα” του σε μία νέα σχολή υδατοσφαίρισης και πήγε το άθλημα ένα βήμα παραπέρα φέρνοντας την “επανάσταση” στο σπορ με τα νέα συστήματα του Χάρη Παυλίδη.

Αυτό το θαύμα της υδατοσφαίρισης γίνεται αντιληπτό σε όλο του το μεγαλείο, όταν αγωνίζεται στην “ελληνική κόλαση”. Έτσι, χαρακτηρίζεται το γεμάτο οπαδούς “Παπαστράτειο” από τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τις ξένες αντιπάλους του Ολυμπιακού. Οι Ισπανοί της Σαμπαντέλ το τόνιζαν διαρκώς. Οι “ερυθρόλευκοι” λένε κάτι άλλο. Τούς αρέσει να τραγουδούν “Το Παπαστράτειο Τρελοκομείο”. Οι κοστουμαρισμένοι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σήκωναν τα κινητά τους προς την κερκίδα και τα μέλη της Πάντοβα που παρακολουθούσαν τον τελικό από τους βατήρες της πισίνας κουνούσαν τα κεφάλια τους στο ρυθμό των συνθημάτων, όσο παιζόταν ο τελικός. Ομάδα με ποδοσφαιρικό κοινό και αυτή.

Μια ομάδα είναι η ίδια με ή χωρίς κόσμο στις κερκίδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδίδει 100% το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Ο δυναμισμός των κοριτσιών και η πυγμή τους εκτινάσσονται στον Πειραιά. Πέρυσι, κατέκτησαν την Ευρωλίγκα σε ένα ψυχρό άδειο κολυμβητήριο στη Βουδαπέστη, με μοναδικό δικό τους οπαδό στην κερκίδα τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τον πιστό -και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα- Γιάννη Φουντούλη που τότε αγωνιζόταν στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Ήταν μια αδιανόητα δύσκολη χρονιά για όλο τον αθλητισμό, για όλες τις ομάδες και για τις “ερυθρόλευκες” που φοβόντουσαν να βγουν από το σπίτι τους ή να έρθουν σε επαφή με κόσμο υπό τον κίνδυνο να νοσήσουν με covid-19 και να ρισκάρουν τη συμμετοχή τους και την παρουσία της ομάδας στο Final Four.

“Θα έδινα όλο το μετάλλιό μου, για να είχαμε και πέρυσι τους οπαδούς μας”, είπε η Νικόλ Ελευθεριάδου και η Ελευθερία Πλευρίτου πρόσθεσε στο SPORT24 “Ζήσαμε τα δύο άκρα. Πέρυσι κατακτήσαμε το τρόπαιο σε άδειο κολυμβητήριο και φέτος μπροστά στους οπαδούς μας, μέσα σε φανταστική ατμόσφαιρα. Φέτος, ήμασταν ακόμη πιο δυνατές. Είχαμε πίστη από την αρχή της χρονιάς ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι. Ξέραμε ότι όλα εξαρτώνται από τη δική μας ομάδα”.

Το ολόγραμμα του Χάρη Παυλίδη

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει καλλιεργήσει τη νοοτροπία της έμπρακτης -και οικονομικής φύσεως- στήριξης των οπαδών στο σύλλογο και οι αθλητές το επιστρέφουν αυτό σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε τους κουβέντα. Ένα απλό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας της στήριξης είναι το εξής. Ο προπονητής της ομάδας των ανδρών που αγαπάει πολύ όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, παρά το γεγονός ότι καθόταν σε διακεκριμένη θέση στον τελικό, πλήρωσε εισιτήριο όταν μπήκε.

Θα πλήρωνε με την ίδια χαρά και ο φίλος του Χάρης Παυλίδης, αλλά βρισκόταν κομματάκι μακριά... Όμως, νοερά και ψυχικά ήταν εκεί, όπως και ο ο βοηθός του και στην Εθνική Κίνας, Κώστας Χατζηδάκης. Οι δύο άνδρες στο τέλος του 2021 συμφώνησαν με την ομοσπονδία της Κίνας, άφησαν τον Ολυμπιακό στα χέρια του Αλεξάνταρ Τσίριτς και πριν από λίγες εβδομάδες μπήκαν ταξίδεψαν προς τη νέα τους ομάδα.

Η αφιέρωση στον Χάρη Παυλίδη: Το SPORT24 ήταν εκεί όταν οι πολίστριες του Ολυμπιακού παραληρούσαν στην VIDEO κλήση με Κίνα

Μετά τον τελικό της Euroleague, κολυμπούσαν στα δικά τους πελάγη ευτυχίας στη μακρινή ασιατική χώρα, καθώς η ομάδα που παρέδωσαν στις αρχές του 2022 στο διάδοχό τους στον πάγκο του Ολυμπιακού τα κατάφερε και πάλι.

Η χαρά και η συγκίνησή τους έγινε αντιληπτή και από τα κορίτσια. Ξαφνικά κάποιες -άφησαν διακριτικά- τις δηλώσεις που έκαναν στα ΜΜΕ, στη μεικτή ζώνη. Άρχισαν να κατευθύνονται, προς τους πάγκους. Εκεί πού μάλλον υπάρχει το ολόγραμμα του πρώην προπονητή τους. Έτσι φάνηκε.

Μια οθόνη κινητού γύρισε προς το μέρος τους. Η δύναμη της τεχνολογίας, τις έφερε τετ α τετ με το πρόσωπο του χαμογελαστού, Χάρη Παυλίδη. Τις περίμενε στην οθόνη για τα “συγχαρητήρια” και για να μάθουν πόσο υπερήφανο τον έκαναν και φέτος, παρόλο που βρίσκεται μακριά τους. Οι “ερυθρόλευκες” αρχικά ούρλιαξαν από χαρά. Ακατάληπτα, χωρίς συνοχή λόγια, ακούγονταν στον αέρα. Τα κορίτσια δεν έκρυβαν τη χαρά τους που έβλεπαν τον πρώην προπονητή τους. Το στόμα τους δεν σταματούσε. Άρχισαν να αστειεύονται.

“Κύριε Χάρη, γιατί όταν ήρθα φύγατε;”, τον ρώτησε η Ελένη Ξενάκη. Τι απαντάς; Ο κορυφαίος κόουτς γελούσε ασταμάτητα. “Πήρε δύο ευρωπαϊκά κύριε Χάρη, αμέσως. Εγώ γιατί όταν ήρθα δεν πήρα κούπα και κούπα;”, ρώτησε η Νικόλ Ελευθεριάδου. Το SPORT24 ήταν εκεί και κατέγραφε τη “σύζευξη”, Ελλάδας – Κίνας. Παραδίπλα, η Χριστίνα Τσουκαλά που μέχρι πέρυσι ήταν μέλος της ομάδας, παρακολουθούσε τις ξετρελαμένες παλιές συμπαίχτριές της και γελούσε με τα σκέρτσα τους.

Δεύτερη κλήση. Ο Κώστας Χατζηδάκης εμφανίστηκε στην οθόνη αμέσως μετά. Δεύτερο παραλήρημα, επίσης. “Κωστήηηηη, για σένα!”, του φώναζαν η Σταυρούλα Δουρέκα (που πήγε στον Ολυμπιακό το 2018) και η Νικόλ Ελευθεριάδου και σήκωναν τα μετάλλιά τους προς την οθόνη. Είναι αλήθεια ότι καμία από τις αθλήτριες του Ολυμπιακού δεν ξέχασε τον Χάρη Παυλίδη και τον Κώστα Χατζηδάκη, μετά τον τελικό. Όλες αφιέρωσαν και σε αυτούς την κατάκτηση της EuroLeague, λέγοντας πως ένα μέρος του τροπαίου τους ανήκει. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Η αφιέρωση στον Χάρη Παυλίδη: Το SPORT24 ήταν εκεί όταν οι πολίστριες του Ολυμπιακού παραληρούσαν στην VIDEO κλήση με Κίνα

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο στο βίντεο που ακολουθεί:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ