ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ 11-7: Back to back πρωταθλήτριες Ευρώπης οι ερυθρόλευκες

LEN WOMEN EUROLEAGUE 2021-2022 / FINAL-4 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
LEN WOMEN EUROLEAGUE 2021-2022 / FINAL-4 / / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με τρομερή εμφάνιση επικράτησε 11-7 της Σαμπαντέλ και για δεύτερη διαδοχική χρονιά κατέκτησε τη Euroleague στο πόλο γυναικών.

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών για δεύτερη διαδοχική φορά είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 11-7 της Σαμπαντέλ .

Οι ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα εξουδετέρωσαν όλα τα επιθετικά όπλα της ισπανικής ομάδας.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό στην επίθεση και βρήκε σκορ από πολλές παίκτριες. Πρώτη σκόρερ ήταν η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με τρία τέρματα και ακολούθησαν με δύο οι Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου.

Οι πανηγυρισμοί με τον κόσμο μετά το Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ
Οι πανηγυρισμοί με τον κόσμο μετά το Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ ΙΝΤΙΜΕ

Το ματς: Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ονειρικό για τις ερυθρόλευκες. Με τέρματα από τις Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου και Ελευθερία Πλευρίτου κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0, ενώ για να πετύχει το πρώτο της τέρμα η Σαμπαντέλ χρειάστηκε να περάσουν επτά λεπτά.

Η Στέφενς σκόραρε στην παίκτρια παραπάνω κάνοντας το 3-1, πριν η Κρίστμας διαμορφώσει το τελικό 4-1 της πρώτης περιόδου. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεύτερου οκταλέπτου πέρασαν δίχως γκολ πριν η Μυριοκεφαλιτάκη με εντυπωσιακή προσπάθεια κάνει το 5-1. Η Φαν ντερ Σλοτ απάντησε αμέσως σκοράροντας στην παίκτρια παραπάνω κάνοντας το 5-2, σκορ που ήταν και το τελικό του ημιχρόνου.

Οι πολίστριες του Ολυμπιακού γιορτάζουν την κατάσταση της EuroLeague
Οι πολίστριες του Ολυμπιακού γιορτάζουν την κατάσταση της EuroLeague INTIME

Στην τρίτη περίοδο η Σαμπαντέλ κατάφερε να μειώσει στα δύο γκολ τη διαφορά δύο φορές, όμως και τις δύο ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις και μπόρεσε να διατηρήσει αυτό το συν τρία με το οποίο μπήκε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Η Στέφενς στην έναρξη της τέταρτης περιόδου μείωσε σε 8-6, αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου απάντησε αμέσως για το 9-6. Η Βασιλική Πλευρίτου σχεδόν πέντε λεπτά πριν το τέλος έκανε το 10-6 δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Η Μυριοκεφαλιτάκη με το τρίτο της τέρμα έκανε το 11-6 πριν η Γκονζάλες διαμορφώσει το τελικό 11-7 σχεδόν 36 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Οι πολίστριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Σαμπαντέλ
Οι πολίστριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Σαμπαντέλ INTIME

Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ 11-7

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνι, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Σαμπαντέλ: Έστερ, Ορτίθ, Γκαμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Έγκενς, Πέρες 1, Γκονζάλες 1, Καράσκο

LEN WOMEN EUROLEAGUE 2021-2022 / FINAL-4 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
LEN WOMEN EUROLEAGUE 2021-2022 / FINAL-4 / / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ