ΠΟΛΟ

Για τη νίκη-πρωτιά ο Ολυμπιακός με Πρίμορατς

Για τη νίκη-πρωτιά ο Ολυμπιακός με Πρίμορατς
Πάτερος και παίκτες

Για τη νίκη που θα του δώσει την πρωτιά στον Γ' όμιλο θα παλέψει ο Ολυμπιακός το Σάββατο κόντρα στην Πρίμορατς

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει στο Μαυροβούνιο την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον αποτελούν το φαβορί αφού σε περίπτωση επικράτησης θα φτάσουν τους 10 βαθμούς.
Το θετικό για τον Βαγγέλη Πάτερο είναι ότι οι παίκτες του δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών
και η προετοιμασία κύλησε ομαλά, με στόχους ενόψει του αγώνα πρώτα απ' όλα την καλή άμυνα κι από εκεί και πέρα τον έλεγχο του ρυθμού που θα οδηγήσει σε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στους Μαυροβούνιους θα έχουν μία πολύ σημαντική απώλεια ενόψει του κρίσιμου αγώνα, αφού δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Κις που είναι τραυματίας, αλλά θα παλέψουν σκληρά για να μην χάσουν κάθε ελπίδα για κατάκτηση της πρωτιάς.

Πάτερος: " Είμαστε καλύτεροι"
Αναφερόμενος στην αναμέτρηση ο προπονητής του Ολυμπιακού Βαγγέλης Πάτερος τόνισε: " Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναμέτρηση καθώς με νίκη θα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους μας, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και εκμεταλλευτούμε το μεγάλο μας όπλο, που είναι η αμυντική μας λειτουργία, δύσκολα θα χάσουμε βαθμό".

Όσο για την κοινή προετοιμασία με την Παρτίζαν εξήγησε: " Οι προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα, καθώς δεν είχαμε υποχρεώσεις στην Α1. Η Παρτίζαν είναι μία τεχνική ομάδα, πολύ δυνατή, και έχει στοιχεία στο παιχνίδι της παρόμοια με αυτά που παρουσιάζει η Πρίμορατς. Δουλέψαμε πολύ στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο και πιστεύω ότι στο παιχνίδι του Σαββάτου θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι".

Χατζηθεοδώρου: " Το πιο κρίσιμο ματς ως τώρα"
Ο αρχηγός των Πρωταθλητών, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου τόνισε: " Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι που έχουμε δώσει έως τώρα. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και ήταν σημαντική για εμάς η κοινή προετοιμασία με την Παρτίζαν. Μία προετοιμασία εποικοδομητική, με μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και σίγουρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποχρεώσεις και ήταν πιο ξεκούραστη από μας, όλα τα φιλικά τελείωσαν με διαφορά στο γκολ, είτε υπέρ μας είτε υπέρ τους".

Στη συνέχεια ζήτησε και τη βοήθεια του κόσμου: " Το γεγονός ότι είμαστε αήττητοι στην έδρα μας δύο ολόκληρα χρόνια, αποδεικνύει τη δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο και φέτος. Αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας δεν επηρεάζονται μόνο οι αντίπαλοί μας, αλλά κι εμείς, που νιώθουμε ότι έχουμε έναν επιπλέον παίκτη στην ομάδα".

Ντόσκας: " Ο αγώνας θα κριθεί στην άμυνα"
Τέλος, ο Γιώργος Ντόσκας επεσήμανε: " Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για την αναμέτρηση με την Πρίμορατς. Η κοινή προετοιμασία με την Παρτίζαν μας έκανε πολύ καλό και μας βοήθησε αρκετά. Είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση και θέλουμε να νικήσουμε την Πρίμορατς για να "κλειδώσουμε" την πρώτη θέση του ομίλου μας. Η Κότορ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά αν παίξουμε όπως και στο παιχνίδι στο Μαυροβούνιο, το ίδιο δυνατά και σοβαρά, πιστεύω θα κερδίσουμε. Ο αγώνας θα κριθεί στην άμυνα. Αν πάμε καλά στην άμυνα θα πάρουμε το ματς, καθώς στην επίθεση έχουμε την ικανότητα και την ποιότητα να πετύχουμε γκολ απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο".

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου

Στο άλλο ματς η Σίμπενικ υποδέχεται στην Κροατία την ουραγό Μπρέσα. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Πρίμορατς και οι Κροάτες δεν καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, οι "ερυθρόλευκοι" θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η βαθμολογία στον Γ' όμιλο (σε 3 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 7
2. Πρίμορατς 6
3. Σίμπενικ 4
4. Μπρέσα 0

Οι επόμενοι αγώνες της ελληνικής ομάδας: 25/2 Ολυμπιακός-Σίμπενικ, 21/3 Μπρέσα-Ολυμπιακός.

Τα εισιτήρια για το ματς με την Πρίμορατς
Τα εισιτήρια για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Πρίμορατς θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του "Εθνικού κολυμβητηρίου Πειραιά" και θα κοστίζουν 5 και 10 ευρώ.

Ενδιαφέρον για το Final Four
Την εκδήλωση ενδιαφέροντος για διοργάνωση του Final Four της Ευρωλίγκας σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού, κοινοποίησε η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" στην LEN.

Το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής στα υπόλοιπα γκρουπ:

Α' όμιλος
7/2: Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
7/2: Προ Ρέκο (Ιταλία)-Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
1. Γιουγκ 7
2. Στουρμ 4
3. Προ Ρέκο 3
4. Σπαρτάκ Βολ. 3

Β' Όμιλος

7/2: Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Μπουντβάνσκα Ριβιέρα (Μαυροβούνιο)
8/2: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γιάντραν Χ. Νόβι (Μαυροβούνιο)

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Μπουντβάνσκα 6
Γιάντραν 6
Μλάντοστ 4
Μπαρτσελονέτα 1

Δ' Όμιλος
7/2: Βάσας (Ουγγαρία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)
7/2: Παρτίζαν Βελιγραδίου (Σερβία)-Εγκερ (Ουγγαρία)

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
1. Παρτιζάν 7
2. Βάσας 6
3. Εγκερ 2
4. Μαρσέιγ 1































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ