ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ευρωπαϊκό πόλο: Το αναλυτικό πρόγραμμα και τα δεδομένα για την Εθνική γυναικών

Η Βασιλική Πλευρίτου με το σκουφάκι της Εθνικής
Η Βασιλική Πλευρίτου με το σκουφάκι της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ και το SPORT24 σάς παρουσιάζει το πρόγραμμά της και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπαίνει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία το βράδυ του Σαββάτου (27/08, 21.30, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στο πρώτο ματς του ομίλου.

Αυτό είναι και το πρώτο σημαντικό ματς της γαλανόλευκης η οποία μαζί με τις Μαγυάρες και την Ολλανδία θα παλέψουν για τις θέσεις της πρώτης τριάδας στον όμιλο.

Η Ελλάδα μετέχει για 17η φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με 3 ασημένια μετάλλια. Το πρώτο ήρθε το 2010 και πάλι στην Κροατία (Ζάγκρεμπ), ακολούθησε εκείνο του 2012 (Αϊντχόφεν) και τέλος αυτό του 2018 (Βαρκελώνη).

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμμένου, έχει μαζί τις Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Μαρία Πάτρα, Αθηνά Γιαννοπούλου, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Ελένη Ελληνιάδη, Στεφανία Σάντα.

Η Αλεξία Καμμένου, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: "Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες για να λάβουμε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σπλιτ. Είχαμε μια άρτια προετοιμασία, πηγαίνοντας σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά στη Σαρδηνία και έχοντας στην Αθήνα τις εθνικές ομάδες ΗΠΑ και Αυστραλίας που μας βοήθησαν πολύ.

Φεύγουμε φιλόδοξες, να παίξουμε καλά, να δείξουμε τα πράγματα που βελτιώσαμε μετά το Παγκόσμιο και όπως λέω πάντα για αυτή τη νέα ομάδα, βήμα – βήμα θα ‘’χτίσουμε’’ τη ψυχολογία μας, να προσθέσουμε καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας, και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Έχουμε αρκετές παίκτριες που θα παίξουν πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό, όμως είναι άξιες, είναι ελπιδοφόρες και όλες οι κοπέλες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη επιλογή, όλες οι κοπέλες που κλήθηκαν και έμειναν μέχρι το τέλος είχαν μια άψογη συμπεριφορά μέσα στο νερό και εκτός αυτού, τα έδωσαν όλα και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μια θέση στη δεκαπεντάδα.

Αυτό μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει για το μέλλον και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να υπάρχει από όλους διεκδίκηση, έχουμε μεγαλώσει τη βάση που αγωνίζεται και προσπαθεί η Εθνική ομάδα να διεκδικεί πράγματα και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας μας κάνει πολύ αισιόδοξες".

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής γυναικών

  • 27 Αυγούστου: 21.30 Ουγγαρία – Ελλάδα
  • 28 Αυγούστου: 14.00 Ρουμανία – Ελλάδα
  • 30 Αυγούστου: 21.30 Ελλάδα – Ολλανδία
  • 1 Σεπτεμβρίου: 11.00 Γερμανία – Ελλάδα
  • 3 Σεπτεμβρίου: 18.30 Ελλάδα – Κροατία

Προημιτελικοί

  • Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Ημιτελικοί

  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Τελικοί

  • Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου


TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ