ΠΟΛΟ

Εν αναμονή της κλήρωσης

Εν αναμονή της κλήρωσης
Θεοδωρόπουλος (Ολυμπιακός)

Την Κυριακή (12/11) οι κληρώσεις των ομίλων της Ευρωλίγκας και της φάσης των "16" του LEN Trophy

Οι 16 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο θα χωριστούν σε τρία γκρουπ δυναμικότητας, εκ των οποίων στο πρώτο συμπεριλαμβάνονται οκτώ ομάδες και στα άλλα δύο από τέσσερις. Σε κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους θα κληρωθούν δύο ομάδες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, μία από το δεύτερο και μία από το τρίτο.

Ο Εθνικός, ως πρωταθλητής Ελλάδας, βρίσκεται στους επικεφαλής, ενώ οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας είναι στο τρίτο γκρουπ, επειδή προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τους ομίλους της β' προκριματικής φάσης.

Να σημειωθεί ότι φέτος δεν υπάρχει ο κανονισμός που "απαγόρευε" σε ομάδες από την ίδια χώρα να πέσουν μαζί στη φάση των ομίλων. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση ο Εθνικός να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με κάποια από τις άλλες δύο ελληνικές ομάδες και να υπάρξουν "εμφύλιες" ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των ομίλων θα αρχίσουν στις 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Απριλίου, καθώς θα υπάρξει διακοπή περίπου δυόμισι μηνών, λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που μετέχουν στην κλήρωση με τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α' γκρουπ (δύο ομάδες σε κάθε όμιλο): Γιούγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία, Πρωταθλήτρια Ευρώπης), Εθνικός (ΕΛΛΑΔΑ), Μαρσέιγ (Γαλλία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Χόνβεντ (Ουγγαρία).

Β' γκρουπ (μία ομάδα σε κάθε όμιλο): Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Βάσας (Ουγγαρία).

Γ' γκρουπ (μία ομάδα σε κάθε όμιλο): Ολυμπιακός, Πανιώνιος (ΕΛΛΑΔΑ), Μπρέσια (Ιταλία), Μπρέντον Έγκερ (Ουγγαρία).

Και LEN Trophy
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα και η κλήρωση της φάσης των "16" του LEN Trophy ανδρών, με τη συμμετοχή της Χίου. Η ελληνική ομάδα, που πέρασε από το "παράθυρο" χάρη στον μηδενισμό της Μονπελιέ στον αγώνα με τη Σαλγκέιρος, θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, αφού τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της στην προηγούμενη φάση.

Αυτό σημαίνει ότι θα βρει απέναντί της μία εκ των Μπισολάτι Κρεμόνα, Νέρβι (Ιταλία), Μπουντβάνσκα Ριβιέρα (Μαυροβούνιο), Ντιναμό Μόσχας, Σίντεζ Καζάν, Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία), Ματαρό, Τεράσα (Ισπανία).

Στο ίδιο γκρουπ με τη Χίο βρίσκονται οι Σίμπενικ (Κροατία), Σπαντάου (Γερμανία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Σαμπαντέλ (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ιλίτσεβετς Μαριούπολης (Ουκρανία), Ζέγκεντ (Ουγγαρία).

Οι αγώνες στη φάση των "16" είναι διπλοί. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 29 Νοεμβρίου, 2 ή 3 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς στις 16 ή 17 Δεκεμβρίου.






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ