ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ελλάδα - Κροατία 25-8: Σίφουνας η Εθνική έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο

2024 European Water Polo Championship
2024 European Water Polo Championship ANIKO KOVACS / LEN

Η Εθνική πόλο γυναικών έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους "8" του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στο Αϊντχόφεν, καθώς επικράτησε 25-8 της Κροατίας.

Η Εθνική πόλο γυναικών ντούμπλαρε τις νίκες της στον όμιλο, καθώς επικράτησε 25-8 της Κροατίας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του ευρωπαϊκού στο Αϊντχόφεν. Μεγάλες πρωταγωνίστριες για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ήταν οι Ξενάκη και Ελληνιάδη που πέτυχαν πέντε γκολ.

Η Εθνική μας θα παίξει αύριο με την Ολλανδία με τη νίκη να της χαρίζει την πρωτιά. Η πρόκρισή της θα κριθεί αν οι οράνιε νικήσουν την Ουγγαρία.

Στο πρώτο οκτάλεπτο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Η Εθνική μας δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της παρ' όλα αυτά το τέλος του πρώτου οκταλέπτου τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 5-4.

Στο δεύτερο όμως είδαμε την εικόνα που περιμέναμε από τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου, που κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση. Η Ελένη Ξενάκη τροφοδοτήθηκε αρκετά από τις συμπαίκτριές της και σκόραρε τέσσερα γκολ σε αυτό το οκτάλεπτο. Στο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγούταν 12-5 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση.

Έχοντας βάλει τις βάσεις για τη νίκη, οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, αλλά συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με τις πρωταγωνίστριες διαρκώς να αλλάζουν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 25-8 και πλέον η Εθνική μας στρέφεται στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με την Ολλανδία.

  • Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2
  • Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου (4), Χυδηριώτη (1), Ελευθεριάδου (3), Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη (5), Ασιμάκη (1), Τορνάρου (1), Σάντα, Β. Πλευρίτου (3), Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη (5), Σταματοπούλου.
  • Κροατία: Μεντβέσεκ, Γιάνκοβιτς (2), Ντέσνιτσα, Γ. Μπούτιτς (1), Μ. Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρνέτιτς (1), Γκλας (2), Ρόζιτς, Ι. Μπούτιτς, Μπάρισιτς (1), Κάνγκλερ (1), Τροχάν.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

  1. Ελλάδα 6 (39-20)
  2. Ολλανδία 3 (24-6)
  3. Ουγγαρία 0 (12-14)
  4. Κροατία 0 (14-49)
  • Κριτήρια διαβάθμισης ισοβαθμούντων ομάδων: Βαθμοί / βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια / διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια / επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια / διαφορά τερμάτων στον όμιλο
  • Προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και στα playoffs οι δύο τελευταίες

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Ολλανδία - Κροατία 24-6
  • Ουγγαρία - Ελλάδα 12-14
  • Ελλάδα - Κροατία 25-8
  • 06/01 20:00 Ολλανδία - Ουγγαρία
  • 07/01 19:30 Ολλανδία - Ελλάδα
  • 07/01 21:00 Ουγγαρία - Κροατία
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ