ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ελλάδα - Ισπανία 8-11: Πρεμιέρα με ήττα στο World Cup για την Εθνική ανδρών

Angelos Vlachopoulos of Greece takes a shot during the Men's water polo semifinal match between Italy and Greece at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Friday, July 1, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi)
Angelos Vlachopoulos of Greece takes a shot during the Men's water polo semifinal match between Italy and Greece at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Friday, July 1, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi) © 2022 ANNA SZILAGYI / AP IMAGES

Η Εθνική ανδρών ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο φινάλε η Ισπανία επικράτησε 11-8 στην πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του World Cup.

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις της στο FINA World Cup η Εθνική πόλο ανδρών. Η αντιπροσωπευτική ομάδα ηττήθηκε με 11-8 από την Ισπανία στην πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Η γαλανόλευκη ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος οι Ισπανοί κατάφεραν να βρουν τις λύσεις στην επίθεση και να φτάσουν στη νίκη με όπλο την άμυνά τους και τον εξαιρετικό Αγκίρε.

Ο αγώνας: Από την αρχή η εικόνα της αναμέτρησης ήταν περίπου αυτή που περιμέναμε. Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριαρχούσαν με την Εθνική να βρίσκει περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ, ο Μουναρίθ απάντησε και στη συνέχεια ο Αγγελος Βλαχόπουλος έκανε το 2-1. Ο Μουναρίθ ξανά έκανε το 2-2, όμως η Εθνική με τέρμα του Παπαναστασίου στο φινάλε κατάφερε να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο ούσα μπροστά στο σκορ με 3-2.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Οι δύο ομάδες πήγαν γκολ - γκολ μέχρι το φινάλε της περιόδου με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πάει στο ημίχρονο με το σκορ στο 6-5.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Φουντούλη έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική ομάδα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Οι Ισπανοί με τέρματα των Μουναρίθ και Καμπάνιας έφεραν το ματς στα ίσα με το τέλος της τρίτης περιόδου κάνοντας το 7-7. Στα πρώτα λεπτά του τέταρτου οκταλέπτου ήρθαν ακόμα τρία γκολ για τους Ισπανούς οι οποίοι έφεραν τούμπα το ματς και προηγήθηκαν με 7-10.

Ο Κάκαρης έσπασε το επί μέρους 5-0 της Ισπανίας μειώνοντας στα δύο τέρματα, αλλά ο Σαναχούγια διαμόρφωσε το τελικό 11-8.

Ελλάδα - Ισπανία 8-11

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 1-2, 1-4

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Παπαναστασίου 1, Φουντουλης 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαΐδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Ισπανία: Αγκίρε, Μουναρίθ 5, Μπιέλ, Ντελ Τόρο, Σαναχούγια 1, Γκομίλα, Φάμερα, Καμπάνιας 2, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος 1, Λόριο

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Σερβία - Αυστραλία 10-6
  • Ελλάδα - Ισπανία 8-11
  • Μαυροβούνιο - Γεωργία

Βαθμολογία

  1. Σερβία 3
  2. Ισπανία 3
  3. Μαυροβούνιο 0
  4. Γεωργία 0
  5. Ελλάδα 0
  6. Αυστραλία 0

Επόμενη αγωνιστική (09/03)

  • Μαυροβούνιο - Ισπανία
  • Γεωργία - Αυστραλία


TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ