ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ελλάδα - ΗΠΑ 10-14: Ήττα σε σπουδαίο φιλικό στο ΟΑΚΑ πριν από το Παγκόσμιο πόλο γυναικών

Στιγμιότυπο από τη φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ | Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024
Στιγμιότυπο από τη φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ | Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ/INTIME SPORTS

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 10-14 από τις ΗΠΑ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, σε φιλικό προετοιμασίας πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών στην Ντόχα.

Η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών έκλεισε με ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι, απέναντι στις ΗΠΑ, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την προετοιμασία της πριν μπει στο αεροπλάνο, για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (πρώτος αγώνας την Κυριακή 4/2 στις 11:00 ώρα Ελλάδας με αντίπαλο την Γαλλία).

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 10-14 μπροστά σε πολλά μικρά παιδιά που δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος, αλλά παραμονές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η Αλεξία Καμμένου ήθελε να δοκιμάσει την ομάδα παίζοντας στο... κόκκινο. Υπό τέτοιες συνθήκες, μόνο θετικά είναι τα συμπεράσματα.

Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν 4-1 στο 1ο οκτάλεπτο, η Εθνική Ελλάδας όμως έκανε ένα καταπληκτικό 2ο οκτάλεπτο. Μείωσε αρχικά σε 3-4 κι η Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου με υπέροχη λόμπα μείωσε σε 4-5. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν αυτή που ισοφάρισε σε 6-6 για το κλείσιμο και της 2ης περιόδου.

Ντέρμπι και στο 3ο οκτάλεπτο με τις Έλενα Ξενάκη (7-7) και Ειρήνη Νίνου (8-8) να σημειώνουν υπέροχα τέρματα. Σταδιακά οι ΗΠΑ ξαναβρήκαν ρυθμό κάνοντας κι αυτές πολλές δοκιμές (6-3 στη 3η περίοδο).

Η Καμμένου χρησιμοποίησε στη θέση της φουνταριστού κατά διαστήματα τις Ξενάκη (που πήρε χρόνο παίζοντας και στην περιφέρεια), Μυριοκεφαλιτάκη που επανήλθε και Ασημάκη. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Ελένη Σωτηρέλη, στη συνέχεια έπαιξε η Ευαγγελία Καρύτσα και στη τελευταία περίοδο η Χρυσή Διαμαντοπούλου (μαζί με την Ιωάννα Σταματοπούλου είναι οι δυο επιλογές για το Παγκόσμιο).

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανος Αυγουλέας, και το μέλος του ΔΣ, Εύη Μωραϊτίδου. Επίσης, παρών ήταν κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

  • Τα οκτάλεπτα: 1-4, 5-2, 3-6, 1-2
  • ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σωτηρέλη, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου 3, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Καρύτσα, Ελληνιάδη, Τριχά 1, Διαμαντοπούλου
  • ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μούσελμαν 3, Πρέντις 1, Φατάλ 1, Φλιν 1, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νούεσουλ 2, Ρέμερ 2, Βέμπερ, Άουσμους 1, Λόνγκαν, Σέκουλιτς, Μαμολίτο 1
  • Διαιτητές: Πολυχρονόπουλος, Μαρκοπούλου
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ