ΠΟΛΟ

Ελευθερία Πλευρίτου: "Ένα ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη είναι δύσκολο"

Ελευθερία Πλευρίτου: "Ένα ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη είναι δύσκολο"
ΕΡΤ

Οι παίκτριες της Εθνικής Ελλάδας εμφανίστηκαν χαρούμενες με το ασημένιο μετάλλιο και την προοπτική που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα, ύστερα από τον ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο, Ελευθερία Πλευρίτου, μίλησε έπειτα από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου και την ήττα από την Ισπανία, παραδεχόμενη την ανωτερότητα των αντιπάλων.

"Δεν παίξαμε όσο καλά μπορούσαμε και θέλαμε. Ένα ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη είναι δύσκολο. Η Ισπανία αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Η Ισπανία εδώ και 10 χρόνια έχει εμπειρίες από τελικούς και μετάλλια. Είναι ομάδα που βρίσκεται πάντα στα μετάλλια, οπότε αυτή η εμπειρία βοήθησε να είναι πιο ήρεμες στην αρχή. Πλησιάσαμε μόνο στο 6-6 και δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Είμαι πολύ χαρούμενη για την ατομική διάκριση. Φαίνεται ότι αρκετοί προπονητές πίστεψαν ότι ήμουν καλή, αλλά αυτό δεν μπορεί να με γλυκάνει τόσο ακόμα. Η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι έχει πολλή δουλειά. Η νέα ομάδα είναι πολλά υποσχόμενη κι ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Η αδερφή της, Μαργαρίτα Πλευρίτου, στάθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: "Ποτέ δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Είμαστε αρκετά στενοχωρημένες, αλλά είμαστε δεύτερες στην Ευρώπη. Από αυτήν την ομάδα οι περισσότερες παίκτριες δεν έχουμε ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκό τελικό. Καταλαβαίνουμε πόσο άγχος είχαν. Εγώ ως μεγαλύτερη δεν διαχειρίστηκα κάποια πράγματα σωστά. Από τα λάθη μαθαίνουμε και θα είμαστε έτοιμες για τον επόμενο τελικό. Ισοφαρίσαμε σε κάποια φάση από τύχη και γι' αυτό η διαφορά ξαναπήγε στα τρία γκολ. Είχαμε διαφορά με την Ισπανία, που ήταν πιο έτοιμη και πιο συγκεντρωμένη. Η προοπτική είναι πολύ μεγάλη. Βλέπω καινούργια παιδιά που έρχονται από πίσω και χαίρομαι πολύ γιατί θα σηκώσουν τη σημαία στη συνέχεια".

Άλλη μία πολύπειρη πρωταθλήτρια, η Έλενα Ξενάκη, σχολίασε: "Δεν νομίζω ότι κάποια είναι ικανοποιημένη από το παιχνίδι. Μπήκαμε νωθρές, αγχωμένες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είμαστε δευτεραθλήτριες Ευρώπης. Είμαστε χαρούμενες και μακάρι να έχουμε συνέχεια. Έχουμε την όρεξη. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Έχουμε στόχους, υψηλούς στόχους. Ο μεγάλος είναι να είμαστε στο Παρίσι το 2024 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατεβάζουμε το κεφάλι και δουλεύουμε".

Η τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ιωάννα Σταματοπούλου, πρόσθεσε: "Είναι μεγάλη επιτυχία το αργυρό μετάλλιο. Η Ισπανία τα πήγε πολύ καλά. Ήταν καλύτερες σήμερα. Μας στοίχησε το κακό ξεκίνημα, γιατί μετά μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι".

Η Ιωάννα Χυδηριώτη, η οποία σημείωσε δύο γκολ στον τελικό, υποστήριξε: "Είμαι πολύ χαρούμενη. Προφανώς θέλαμε το χρυσό, αλλά δεν θεωρώ τίποτε δεδομένο. Είμαστε στα μετάλλια. Είναι μία σημαντική επιτυχία για εμάς. Έχουμε πολύ μέλλον. Χρειάζεται να το δείχνουμε στο νερό, όχι στα λόγια, οπότε θα το δείξουμε στις επόμενες διοργανώσεις".

Μία εκπρόσωπος του φρέσκου αίματος της Εθνικής ομάδας, η Στεφανία Σάντα, δήλωσε: "Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα. Βρέθηκα πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό γυναικών. Αν και δεν έπαιξα στα δύο τελευταία παιχνίδια, αισθάνομαι μέλος της ομάδας, ότι ήμουν στο νερό εκείνη τη στιγμή. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια".

Η λίγο πιο έμπειρη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη δήλωσε για τη 2η θέση: "Ήταν ένα Ευρωπαϊκό με γλυκόπικρη γεύση, θέλαμε το χρυσό. Μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε ενόψει των Ολυμπιακών στο Παρίσι".

Η Ειρήνη Νίνου από την πλευρά της τόνισε: "Είμαστε υπερήφανες από τους εαυτούς μας, δείξαμε καλό πρόσωπο σε όλη τη διοργάνωση. Υπάρχει πίκρα που δεν πήραμε το χρυσό. Μετά από καιρό βρεθήκαμε σε τελικό, σε σχέση με την Ισπανία έχουμε μία απειρία και μπήκαμε αγχωμένες".

Η αρκετά πιο "παλιά" Βασιλική Πλευρίτου στάθηκε στα λάθη της Ελλάδας στον τελικό: "Ήμασταν λίγο μπλοκαρισμένες. Κρατήσαμε χαμηλά το σκορ στην άμυνα αλλά δεν βρήκαμε τα γκολ που θέλαμε στην επίθεση".

Η επίθεση κόστισε το χρυσό μετάλλιο για τη Μαρία Πάτρα: "Η εμπειρία ήταν τρομερή, δείξαμε διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι γλυκόπικρή η γεύση με το ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη η επιτυχία αλλά έχουμε χάσει. Δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικές στην επίθεση, έπαιξαν καλύτερα οι Ισπανίδες".

Ενθουσιασμένη με το μετάλλιο και η Χριστίνα Σιούτη: "Δεν έφτασαν τα έξι γκολ. Είναι τεράστια τιμή που έπαιξα στον τελικό, όνειρό μου η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα πέναλτι μας επιβάρυναν αλλά δεν τελείωσε εκεί το παιχνίδι".

Η 17χρονη Φωτεινή Τριχά μίλησε για την εμπειρία της: "Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μπορεί να μην κατακτήσαμε τη θέση που θέλαμε αλλά μας δίνει ώθηση με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024".

Η Ελένη Σωτηρέλη αναφέρθηκε στο μέλλον αυτής της ομάδας: "Είμαστε χαρούμενες και υπερήφανες, όταν φτάνεις τόσο κοντά σού αφήνει μία πικρή γεύση αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε στην ήττα αυτή. Η Εθνική αυτή έχει μέλλον, με χαμηλά το κεφάλι, δουλειά, υπομονή και επιμονή θα πετύχουμε πολλά πράγματα".

Όσο για την Ελένη Ελληνιάδη, υπογράμμισε: "Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία, τελειώνει με γλυκόπικρο συναίσθημα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Συγχαρητήρια στην Ισπανία, χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας στην αρχή".

Η Αθήνα Γιαννοπούλου έβαλε την κατακλείδα στις δηλώσεις των διεθνών: "Γλυκόπικρη η γεύση, δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, σε έναν τελικό θέλεις να βγαίνεις πρώτος. Δυστυχώς κάναμε το κακό μας παιχνίδι. Δεν μας άγχωσε το άσχημο ξεκίνημα, δεν ήταν αυτός ο λόγος που χάσαμε. Όλες οι ομάδες είναι κοντά, σήμερα έπαιξε καλύτερα η Ισπανία και κέρδισε δικαίως. Θα έρθει το χρυσό, στα επόμενα χρόνια σίγουρα. Εγώ το πιστεύω, πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο στη μαμά μου που δεν μπόρεσε να έρθει εδώ και είδε το ματς από την τηλεόραση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ