ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ισπανία - Ελλάδα 9-6: Ασημένιο μετάλλιο για τα σπουδαία κορίτσια στο Ευρωπαϊκό

Ισπανία - Ελλάδα 9-6: Ασημένιο μετάλλιο για τα σπουδαία κορίτσια στο Ευρωπαϊκό
24 MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η Εθνική ομάδα γυναικών πόλο ήταν συγκινητική και πάλεψε ως ίση προς ίση απέναντι στην Ισπανία στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως στο φινάλε λύγισε με σκορ 9-6, για να κατακτήσει έτσι το ασημένιο μετάλλιο.

Μαχήτριες, αξιέπαινες, συγκλονιστικές! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών βρέθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση, κοιτάζοντας στα μάτια και κοντράροντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανίας, για να έρθει το φινάλε και να βρει την φούρια ρόχα να πανηγυρίζει το τρόπαιο επικρατώντας 9-6 της γαλανόλευκης.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν σκόραραν στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως με ένα εξαιρετικό δεύτερο οκτάλεπτο (3 γκολ) και με τρία γκολ στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο άγγιξαν το όνειρο ισοφαρίζοντας σε 6-6. Κάπου εκεί όμως η φούρια ρόχα ανέκτησε το προβάδισμα και κατόπιν μίλησε η εμπειρία της, αφού πέτυχε άλλα δύο γκολ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και "κλείδωσε" τη νίκη, απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που τα έδωσε όλα και μας έκανε για μία ακόμα φορά υπερήφανους με το ασημένιο μετάλλιο.

Το ματς

Η Ισπανία πήγε στον τελικό με την ταμπέλα του φαβορί απέναντι στην Εθνική μας και φρόντισε να δικαιολογήσει απόλυτα τον τίτλο αυτό στο πρώτο οκτάλεπτο, κυριαρχώντας σε επίθεση και άμυνα. Στην επίθεση βρήκε τρία γκολ έχοντας πολύ καλές επιλογές από την περιφέρεια ενώ στην άμυνα κράτησε στο μηδέν την γαλανόλευκη (0/2 με παίκτρια παραπάνω), με την γκολκίπερ Τέρε να αποκρούει μάλιστα και πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου.

Το σενάριο ωστόσο στο δεύτερο οκτάλεπτο ήταν εντελώς διαφορετικό, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να σφίγγει την άμυνά της, να αναγκάζει τις Ισπανίδες σε 0/3 με παίκτρια παραπάνω και να δέχεται μόλις ένα γκολ σε αυτό το διάστημα, με υπέροχη προσπάθεια της φουνταριστής Λέιτον. Στον αντίποδα, οι Ελληνίδες διεθνείς ήταν εξαιρετικές στην επίθεση και με τα γκολ των Χυδηριώτη, Μαργαρίτας Πλευρίτου και Σιούτη μείωσαν σε 4-3 και ξαναμπήκαν στο ματς.

Έχοντας πάρει φόρα από το πολύ καλό δεύτερο οκτάλεπτο, οι Ελληνίδες προσπάθησαν να κάνουν την προσπέραση, ωστόσο στο τρίτο οκτάλεπτο οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική να παραμείνει άσφαιρη σε όλο το τρίτο οκτάλεπτο έχοντας και χαμένο πέναλτι της Βασιλικής Πλευρίτου, με τις Ισπανίδες από την πλευρά τους να βρίσκουν ένα γκολ. Η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Εσπάρ όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην εκτέλεση της Ρουίθ, με το 5-3 να μένει μέχρι το φινάλε και την Εθνική να ολοκληρώνει το τρίτο οκτάλεπτο χωρίς να σκοράρει, όπως και στο πρώτο.

Η έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου βρήκε την Ξενάκη να μειώνει σε 5-4 μετά από όμορφη ασίστ της Σιούτη, με τις Ισπανίδες να απαντούν άμεσα με την Ρουίθ, αλλά την Ελευθερία Πλευρίτου να μειώνει σε 6-5 με εξαιρετικό τεχνικό σουτ 5 λεπτά πριν το φινάλε και να κρατάει ολοζώντανη την Εθνική.

Ένα λεπτό αργότερα η Χυδηριώτη υπέγραψε την επιστροφή της Εθνικής στον τελικό ισοφαρίζοντας σε 6-6, με την Ισπανία να εκμεταλλεύεται όμως την παίκτρια παραπάνω στην επόμενη επίθεσή της και να ανακτά το προβάδισμα με την Ρουίθ (7-6), για να έρθει η Γκαρθία και να δώσει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα της κάνοντας το 8-6 στην αμέσως επόμενη επίθεση των Ιβήρων.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε ήρθε και το γκολ της Εσπάρ για να κάνει το 9-6 για την Ισπανία και να σφραγίσει την κατάκτηση του δεύτερου σερί ευρωπαϊκού τίτλου για την φούρια ρόχα, με την Εθνική Ελλάδας να έχει πάντως κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει μία μεγάλη επιτυχία, ούσα δευτεραθλήτρια Ευρώπης και μάλιστα για τέταρτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-3, 1-0, 4-3

Ισπανία (Μινγκέλ Άνχελ Γκαΐα Όκα): Τέρε, Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 2, Ορτίθ 1, Πέρεθ 1, Πρατς, Ρουΐθ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρθία 2, Λέιτον 1

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

* Ο μικρός τελικός που διεξήχθη λίγη ώρα νωρίτερα βρήκε την Ιταλία να επικρατεί με 16-13 της Ολλανδίας και να κατακτάει το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ