Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 20-13: Οι ερυθρόλευκοι λύγισαν στη Βαρκελώνη από τους πρωτοπόρους Καταλανούς που έκαναν το “3 στα 3”

Η Μπαρτσελονέτα κυριάρχησε στη Βαρκελώνη και επιβλήθηκε του Ολυμπιακού 20-13 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στην προημιτελική φάση του Champions League Πόλο.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 20-13 από την Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη, με τους Καταλανούς να έχουν σε εξαιρετικό βράδυ τον Βίγκβαρι που πέτυχε επτά γκολ για την 3η αγωνιστική στην προημιτελική φάση του Champions League Πόλο.
Έτσι, οι ερυθρόλευκοι έπεσαν στην 3η θέση.
Στην επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο Παπαστράτειο τη Νόβι Μπέογκραντ την Τρίτη 22 Απριλίου στις 21:30, με στόχο να πάρουν μία νίκη που θα τους φέρει στην πρώτη θέση.
Η πρώτη περίοδος ήταν ισορροπημένη, με τους ερυθρολεύκους να μην αφήνουν τους Καταλανούς να ξεφύγουν, αλλά να έχουν τις απαντήσεις.
Ο Νικολαΐδης με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 μετά το γκολ του Βίγκβαρι και στη συνέχεια ήρθε το δυνατό σουτ του Πούρου για το 2-2. Δήμου και Ζάλανκι πέτυχαν τα δύο επόμενα τέρματα των ερυθρολεύκων, με το 1ο οκτάλεπτο να λήγει 4-4.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης. Ωστόσο, ο Αγκίρε απέκρουσε και οι Καταλανοί πέτυχαν τρία σερί τέρματα για το 7-4.
Μετά το time out οι Πειραιώτες βρήκαν απάντηση και σταμάτησαν το σερί των Ισπανών, μειώνοντας με το γκολ του Δήμου.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν μάλιστα, στο +4 (9-5), αλλά η διαφορά μειώθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Παπαναστασίου και το ωραίο σουτ του Φουντούλη (9-7).
Ωστόσο, λίγο πριν από τη λήξη ο Βίγκβαρι χτύπησε ξανά για το 10-7, με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 10-8 με πέναλτι του Φουντούλη.
Οι Ισπανοί στο τρίτο οκτάλεπτο εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και με δύο τέρματα έφτασαν ξανά στο +4 (12-8).
Ο Ολυμπιακός μείωσε αρχικά με τον Άνγκιαλ (12-9) και στη συνέχεια σκόραρε και ο Δήμου από την περιφέρεια για το 13-10.
Ωστόσο, ο Βίγκβαρι που βρίσκεται σε φοβερή βραδιά έγραψε το 14-10 πριν ο Δήμου δώσει ξανά την απάντηση για το 14-11. Τον τελευταίο λόγο είχε όμως, ο Μπούριαν που έκανε το 15-11, φέρνοντας ξανά την Μπαρτσελονέτα στο +4.
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους στην τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας ακόμη τέσσερα γκολ για το τελικό 20-13.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Άνγκιαλ 1, Γκίλλας, Λυκούδης, Φουντούλης 3, Γκούβης, Ζάλανκι 1, Δήμου 5, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 1, Πούρος 1
Τα οκτάλεπτα: 4-4, 6-4, 5-3, 4-2
Η βαθμολογία του Α’ Ομίλου
- Μπαρτσελονέτα 9 (+12)
- Νόβι Μπέογκραντ 3 (-2)
- Ολυμπιακός 3 (-6)
- Μπρέσια 0 (-5)
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
- Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 20-13
- Μπρέσια – Νόβι Μπέογκραντ 12-11
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
- 22/04 21:30 Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ
- 22/04 21:30 Μπαρτσελονέτα – Μπρέσια
Υπενθυμίζεται ότι στο Final 4 του Champions League προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από τον Α’ και Β’ Όμιλο.