Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, ανέκτησε το πλεονέκτημα η Βουλιαγμένη

Α1 πόλο ανδρών: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, ανέκτησε το πλεονέκτημα η Βουλιαγμένη
ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο και προκρίθηκε στον τελικό της Α1 πόλο ανδρών, όπου περιμένει το νικητή στο τρίτο ημιτελικό μεταξύ Βουλιαγμένης και Απόλλωνα Σμύρνης.

Πιστός στο ραντεβού και φέτος, πέρασε στους τελικούς των playoffs του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών, ο Ολυμπιακός και θα επιδιώξει τη διατήρηση των σκήπτρων του.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν επί του Πανιωνίου και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα των πλέι οφ, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, αυτή τη φορά με 11-7, έκαναν το 2-0 στις νίκες και πέτυχαν τον στόχο, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του φαβορί στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους τελικούς, με πλεονέκτημα έδρας, τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Σμύρνης - ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Πανιώνιος θα παίξει για την 3η-4η θέση, με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στον ηττημένο του παραπάνω ζευγαριού.

Ο Πανιώνιος το πάλεψε γερά, αλλά οι παίκτες του Μιλάνοβιτς βρήκαν λύσεις σε δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο κι έχτισαν μια διαφορά δύο γκολ, 5-7. Ο Πανιώνιος, όμως, σκληρό καρύδι ισοφάρισε σε 7-7. Τα γκολ των Βάμος και Φουντούλη, για το 7-9 και μια καθοριστική απόκρουση σε πέναλτι του Ζερδεβά ήταν καθοριστικά και οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν μέχρι το τελικό 7-11.

  • Οκτάκεπτα: 2-1, 1-3, 2-3, 2-4
  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 1, Κατραούρας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Γούνας 3, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ. 2, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 3, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης

Η Βουλιαγμένη ανέκτησε το πλεονέκτημα

Σε τρίτο αγώνα, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ανάμεσα στον ΝΟ Βουλιαγμένης και τον Απόλλωνα Σμύρνης, την Πέμπτη (4/5) στις 18:00, θα αναδειχθεί ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών.

Στον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ των δύο, στο Σεράφειο κολυμβητήριο, οι σύγχρονοι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ επιβλήθηκαν με 16-13 επί της πρόσφατα αναδειχθείσας Κυπελλούχου Ευρώπης (Challenger Cup) "ελαφράς ταξιαρχίας", ισοφάρισε σε 1-1 νίκες και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με πάθος, δύναμη και ένταση στις εξέδρες, καθώς χρειάστηκε κάποια στιγμή και η επέμβαση αστυνομικής δύναμης (5:17 πριν από τη λήξη της 2ης περιόδου, όπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα). Οι παίκτες του ΝΟΒ είχαν πάρει μια διαφορά δύο και τριών γκολ από το δεύτερο οκτάλεπτο, ο Απόλλων ισοφάρισε σε 9-9, αλλά με πλουραλιστικές λύσεις επιθετικά και μπλοκάροντας τα ατού του αντιπάλου, σε κρίσιμα σημεία στο φινάλε, οι Βουλιαγμενιώτες έφτασαν στην πολύτιμη νίκη με το τελικό 16-13.

  • Οκτάλεπτα: 4-6, 3-3, 3-4, 3-3
  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος 2, Μπραΐμης, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 1, Τουρκομένης, Σολανάκης 5, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσαβαλιάρης
  • ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 4, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ Ντ., Αλαφραγκής 3, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ